Dečko na ulici se igrao sa životom: Stao je ispred slavnog nokautera i zatražio udarac
Francis Ngannou je žestok udarač, a ovom momku to ne smeta i pokušao ga je nagovoriti na udarac (Foto: Screenshot)

Ngannou srećom nije reagovao

Dečko na ulici se igrao sa životom: Stao je ispred slavnog nokautera i zatražio udarac

M. Šljivak

Nekadašnji šampion UFC-a u teškoj kategoriji Francis Ngannou (36) važi za jednog od najvećih nokautera na svijetu i dosta je onih koji bi voljeli isprobati snagu njegovog udarca.

Francis Ngannou važi za jednog od najjačih nokautera svijeta. Njegov razoran udarac slao je mnoge u carstvo snova i mnogi su čak izbjegavali borbu protiv njega.

Ipak, ima i onih koji nemaju veze sa borilačkim sportom, a koji žele da se isprobaju s Ngannouom. Jedan od njih mu je prišao na ulici i imao je neobičan zahtjev.

Dok je Ngannou stajao s okupljenima kako bi se fotografisao, mršavac mu je prišao i tražio je da ga opasni nokauter udari u stomak.

Ngannou to nije želio učiniti. Jasno je poručio momku da se skloni s puta i na taj način ga je spasio težih povreda jer njegov udarac običnom čovjeku može prouzročiti teške tjelesne povrede.

Oglasi

Nevjerovatno je šta ljudi sve neće tražiti od velikih šampiona. Ovaj momak je sam sebe želio vidjeti u bolnici jer očito je nesvjestan šta jedan običan udarac može napraviti.

Francis Ngannou spreman je da se isproba u boksu. Doskorašnji prvak UFC-a teške kategorije odlučio je napustiti mješovite borilačke vještine i pokušat će karijeru izgraditi u boksu.

Kamerunska nokaut mašina poznata je po razornom udarcu. Samo su rijetki uspjeli preživjeti njegove bombe, a tu snagu odlučio je prenijeti u boks i spreman je izazvati najveća imena teške kategorije.

Tyson Fury je prvi kojeg je izazvao. Pregovori već traju s Kraljem Cigana i neće biti iznenađenje ako se borba na kraju i dogovori.

Također, nekadašnji UFC šampion cilja i na obračuna s ostalim nokauterima, prije svega Anthonyjem Joshuom i Deontayjem Wilderom i smatra da ima udarac koji ih može poslati u carstvo snova.

Neko ko ima više 130 kilograma i takav malj u rukama sigurno nije bezopasan i po šampiona svijeta teške kategorije jer Ngannou je čovjek koji samo jednim udarcem može uspavati bilo koga.

Predator je u MMA Karijeri odradio 20 borbi. Ima 17 pobjeda od čega je 12 nokautom i tri poraza.

Top Komentari

Sejo1979
Francis je pravi Sampion
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti