Mnogi ga ne vole, ali Jake Paul ima veću petlju od brojnih boraca
Jake Paul je mnogima iritantan, ali odavno je već veoma opasan bokser i želi da se bori sa svima (Foto: Instagram)

Ponudio je borbu čovjeku pred kojim mnogi drhte

Mnogi ga ne vole, ali Jake Paul ima veću petlju od brojnih boraca

M. Šljivak

Popularni YouTuber Jake Paul mnogima nije omiljena ličnost, ali ovaj 25-godišnjak definitivno ima mnogo veću petlju od brojnih boraca jer je odlučio ponuditi dvije borbe čovjeku pred kojim mnogi drhte - Francisu Ngannou.

Jake Paul je prije nekoliko godina odlučio da se okuša u nekoliko egzibicionih mečeva u boksu. Osladilo mu se jer mu ide jako dobro i mnogi tvrde da je popriličan talenat što se ovog sporta tiče.

Paul je u bokserskoj karijeri pobjeđivao poprilične legende - doduše iz MMA sporta. Posljednji skalp uzeo je čuvenom Andersonu Silvu, a ranije je dva puta pobijedio Tyrona Woodleyja i Bena Askrena.

Također, košarkaša Natea Robinsona je uspavao u ringu, a sada je spreman da se bori s čovjekom kojeg su mnogi godinama izbjegavali - Francisom Ngannouom.

Doskorašnji šampion teške kategorije UFC-a važi za jednog od najvećih udarača svijeta. Ima prave bombe u rukama i rijetko se ko protiv njega provukao bez brutalnog nokauta.

Oglasi

UFC je međutim odlučio da ga pusti iz ugovora. Pregovori o nastavku saradnje su propali, pa je Kamerunac postao slobodan na tržištu.

Mnogi su pokazali interes za njega. Javio se i Jake Paul koji je Ngannouu ponudio zanimljive opcije za borbu.

Paul vjeruje da bi duel njega i bivšeg UFC šampiona izazvao ogromnu prodaju, pa je ponudio dvije borbe. Prvu bi odradili u boksu, a šest mjeseci kasnije u MMA.

Nema dileme da bi mnogi voljeli vidjeti ovaj duel. Ngannou dugo ima želju da se oproba u boksu, a najveći novac sigurno bi mu donio duel s YouTube zvijezdom koji je realno poprilično dobar bokser.

Jake Paul je pokazao da zaista ima ogromnu petlju jer rijetko bi se ko usudio da izazove kamerunsku zvijer čija je moć nokauta nadaleko čuvena.

Francis Ngannou je u MMA Karijeri odradio 20 borbi. Ima 17 pobjeda od čega je 12 nokautom i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije