U boks stiže strah i trepet - Zvijer od 130 kg razornog udarca postaje istinski Predator
Kamerunski Predator dolazi u boks i želi odmah borbu s najvećim zvijezdama (Foto: Instagram)

Čuveni udarač izaziva najveće zvijezde

U boks stiže strah i trepet - Zvijer od 130 kg razornog udarca postaje istinski Predator

Midhat Šljivak

Svijet boksa uskoro će dobiti još jednog brutalnog udarača jer je doskorašnji UFC šampion Francis Ngannou (36) po svemu sudeći odlučio da karijeru nastavi kao profesionalni bokser.

Doskorašnji UFC šampion teške kategorije Francis Ngannou (36) vjerovatno će se okušati kao profesionalni bokser nakon odlaska iz najveće MMA promocije svijeta.

Kamerunski 'Predator' i čovjek koji ima jedan od najjačih udaraca u svijetu nije se dogovorio s UFC-om o nastavku saradnje, a sada mu je cilj ono što je uvijek želio - boks.

On je u emisiji MMA Hour potvrdio kako ima namjeru da postane bokser. Spreman je odmah ići na elitu Tysona Furyja i Anthonyja Joshuu.

"Želim Tysona Furyja i Anthonyja Joshuu. Ne znam gdje je Fury trenutno, ali ću ga naći. Nisam mogao ranije ništa napraviti konkretno, ali sad mogu. Vrijeme je", poručila je kamerunska mašina i dodaje:

Oglasi

"Nadam se prvoj borbi već u julu. Volio bih se dva puta boriti ove godine i to u boksu. Ne znam gdje, ali znat ću uskoro. Strpljivo radim na tome."

Tyson Fury je ranije za 2023. godinu najavio potencijalni obračun s Ngannouom. Smatra da bi to bio vrhunski potez.

"Naredne godine mogao bih imati nekoliko ludih borbi. Meč s Ngannouom bi vjerovatno porušio sve rekorde u Sjedinjenim Američkim Državama. Dva šampiona teške kategorije jedan protiv drugog. Ngannou želi u boks i to će se vjerovatno desiti nakon što mu istekne ugovor s UFC-om", rekao je Fury.

Ngannou se trenutno još uvijek oporavlja od povrede koljena zbog kojeg nije aktivan već gotovo godinu dana. Počeo je s laganim treninzima i uskoro bi mogao biti u punoj formi.

Jasno je da bi dolazak kamerunskog borca u boks izazvao veliku pažnju. Ipak se radi o nokaut mašini od 130 kilograma čistih mišića čija je moć nokauta zaista nevjerovatna.

Francis Ngannou je u MMA Karijeri odradio 20 borbi. Ima 17 pobjeda od čega je 12 nokautom i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi