Spektakl zagarantovan - Najveći nokauteri jedan protiv drugog
Pregovara se o bokserskom spektaklu između dvojice strašnih udarača (Foto: EPA)

Ngannou vs Wilder

Spektakl zagarantovan - Najveći nokauteri jedan protiv drugog

M. Šljivak

Nekadašnji prvak svijeta teške kategorije po verziji WBC Deontay Wilder saopštio je kako je u pregovorima s bivšim UFC šampionom Francisom Ngannouom o borbi. Ako do borbe dođe to bi bio istinski spektakl između dvojice fenomenalnih nokautera.

Deontay Wilder i Francis Ngannou mogli bi se naći u ringu. Bronzani bombarder i nekadašnji WBC šampion svijeta potvrdio je kako se razgovaralo o potencijalnoj borbi.

Ako se to desi težak nokaut je neizbježan. Radi se o dvojici momaka koji su većinu svojih borbi završili brutalnim udarcima, a međusobni obračun sigurno bi donio još jedan.

"Nešto bi se zaista moglo dogoditi. Apsolutno je sve moguće. Francis i ja smo razgovarali, imali smo sastanke i konkretne pregovore. Ipak, najbolje tek dolazi", rekao je Wilder i dodaje:

"Dosta toga bih mogao reći, ali sačekat ćemo kraj pregovora i vidjeti ša će se dogoditi. Kada se borba dogodi to će biti zaista fantastično", istakao je nekadašnji šampion svijeta.

Francis Ngannou je prije nekoliko mjeseci otišao iz UFC-a i odlučio se posvetiti boksu. Nekadašnji šampion teške kategorije čeka na svoj prvi nastup i ranije se spominjao eventualni meč s Tysonom Furyjem.

Oglasi

Ipak, s Wilderom su trenutno mnogo konkretniji pregovori. To bi na kraju moglo donijeti do meča koji bi sasvim sigurno privukao veliku pažnju cijelog svijeta.

Pored potencijalne borbe s Ngannouom američki bokser u pregovorima je i oko meča s Anthonyjem Joshuom. Ovaj meč je izvjestan za decembar i trebao bi se desiti u Saudijskoj Arabiji.

Bronzani bombarder Deontay Wilder je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 46 borbi. Ima 43 pobjede od čega je 42 dobio nokautom, a ima dva poraza i jedan neriješen meč, sve protiv Tysona Furyja.

S druge strane kamerunska mašina i takozvani Predator Francis Ngannou odradio je 20 borbi u MMA sportu i ima omjer od 17 pobjeda i tri poraza. 12 mečeva završio je nokautom.

On je s 36 godina odlučio ući u svijet boksa i vidjet ćemo hoće li uspjeti išta napraviti u ovoj plemenitoj disciplini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije