Lokacija poznatog menadžera najavila spektakularan posao
Anthony Joshua i Deontay Wilder spremni su na međusobni okršaj i pregovori su već počeli (Foto: Screenshot)

Lokacija poznatog menadžera najavila spektakularan posao

Midhat Šljivak

Saudijska Arabija polako preuzima primat u organizaciji velikih sportskih događaja, a posebno se to odnosi na boks, gdje ne štede novac kako bi organizovali vrhunske borbe. Poznati promotor i menadžer Eddie Hearn stigao je danas na sastanak u Rijad kako bi počeo razgovore o velikom obračunu kojeg bi trebali imati njegov štićenik Anthony Joshua i američki nokauter Deontay Wilder.

Anthony Joshua i Deontay Wilder mogli bi se ove godine naći u ringu. Pregovori o borbi su već počeli, a domaćin velikog obračuna vjerovatno će biti Saudijska Arabija.

Saudijci su poručili kako imaju jasan plan o organizovanju pet velikih borbi ove godine. Jedna od njih bi mogao upravo biti duel Joshue i Wildera, a dokaz da su pregovori već počeli je poznati promotor Eddie Hearn.

On je danas u Saudijskoj Arabiji na pregovorima. Očekuje se veoma efikasna realizacija posla i prvi konkretni detalji o borbi između dvojice sjajnih boksera.

Wilder je također izrazio spremnost za meč. To je potvrdio njegov menadžer Shelly Finkel.

Oglasi

"Deontay odavno želi borbu s Joshuom i spreman je da se bori u Saudijskoj Arabiji", poručio je Finkel.

Nekadašnji WBC prvak svijeta vratio se u ring u oktobru prošle godine nakon godinu dana pauze. Ekspresno je nokautirao Roberta Heleniusa i vratio se na pobjedničke staze nakon dva uzastopna poraza od Tysona Furyja.

Ukupno je u karijeri Bronzani bombarder na omjeru od 43 pobjede (43KO), dva poraza i jednog neriješenog rezultata. Tyson Fury je jedini čovjek kojeg nije pobijedio.

Anthony Joshua je posljednji meč odradio 1. aprila. Lagano je pobijedio Jermainea Franklina jednoglasnom odlukom sudija u meču u koji je ušao nakon dva vezana poraza od velikog šampiona Oleksandera Usyka, koji mu je uzeo titule prvaka svijeta.

Joshua se namjerava vratiti na tron. To će međutim morati napraviti preko Wildera i bit će ovo okršaj dvojice fenomenalnih udarača.

AJ je u karijeri odradio ukupno 28 borbi i ima omjer od 25 pobjeda i tri poraza. Pored Usyka poražen je od Andyja Ruiza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi