Decembar, Saudijska Arabija i večer koju će svijet sporta zauvijek pamtiti
Čuveni promotor boravio je na pregovorima u Saudijskoj Arabiji protekle sedmice i očigledno je dogovorio veliki posao (Foto: EPA)

Posao blizu realizacije

Decembar, Saudijska Arabija i večer koju će svijet sporta zauvijek pamtiti

Midhat Šljivak

Kraljevina Saudijska Arabija vjerovatno će u decembru ove godine ugostiti četvoricu najvećih teškaša današnjice. Promotor Eddie Hearn potvrdio je kako je posao jako blizu realizacije i da će iste večeri u Rijadu u ring ući Oleksandr Usyk protiv Tyona Furyja, te Anthony Joshua protiv Deontaya Wildera.

Saudijska Arabija želi biti centar svijeta sporta u budućnosti. Novcem bogataši kupuju apsolutno sve što žele, a posebno se to odnosi na boks, pa neće biti čudo ako u narednim godinama najveće borbe na svijetu budu održane u ovoj zemlji.

Decembar 2023. godine mjesec je kojeg bi svijet sporta mogao dobro zapamtiti. Saudijci planiraju u jednoj večeri u ringu vidjeti trenutno četvoricu najboljih teškaša današnjice i pregovori itekako dobro napreduju.

Glavna borba večeri bio bi obračun za apsolutnog prvaka svijeta u kojem bi se našli Oleksandr Usyk i Tyson Fury.

O ovoj borbi se dugo pregovaralo u Engleskoj. Međutim, preveliki zahjtevi Furyja zaustavili su pregovore, no Saudijci su spremni ponuditi dovoljno novca da sve strane prihvate obračun kojeg čitav svijet boksa čeka.

Prije ove borbe dobit će se i čovjek koji će napasti pobjednika borbe Usyka i Furyja. Teren je spreman za obračun nekadašnjih šampiona Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera.

Oglasi

Ova borba za sada je mnogo izvjesnija, ali promotor Eddie Hearn tvrdi da se uveliko radi na dvostrukom obračunu.

"Idemo prema tome. Konkretne ponude stižu ove sedmice. AJ je pristao na duel s Wilderom", rekao je Hearn.

Ranije je Wilder također pristao na borbu s Joshuom i ova borba će jako brzo biti zvanična za 7. decembar u Rijadu.

Preostalo je vidjeti šta će reći Usyk i Fury. Ukrajinska mašina pristala je i na mnogo manju ponudu kako bi se susreo s Kraljem Cigana, no Fury je taj koji je kočio.

Novčana ponuda sigurno neće razočarati. Ipak, Fury je čudan tip i ako i ovo upropasti definitivno će biti jasno da bježi od duela s Usykom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi