Fury brutalno bocnuo Joshuu
Foto: EPA

Prozivke na račun šampiona

Fury brutalno bocnuo Joshuu

M. Šljivak

Nekadašnji prvak teške kategorije Tyson Fury najavio je povratak u ring u 2018. godini.

Britanac je 2015. godine okončao vladavinu Vladimira Klička, ali je potom suspendovan zbog korištenja kokaina. Nakon svega je imao i ogromnih psihičkih problema, a borio se i protiv gojaznosti.

Međutim, za narednu godinu je najavio povratak. Prvo želi zaustaviti WBC prvaka, Amerikanca Deontaya Wildera (39-0), a zatim želi Anthonyja Joshuu.

"Rat" protiv Joshue je već počeo, ali za sada su u pitanju samo provokacije preko društvenih mreža.

''Anthony Joshua radi za mene. To je istina, zaposlio sam ga da mi čuva pojaseve, da ih čisti i brine se o njima. Trenutno radi dobar posao", napisao je Fury na Twitteru.

Ipak, riječi će Fury vjerovatno morati potvrditi u ringu, jer je ranije Joshua najavio veliku mogućnost za borbu protiv nekadašnjeg prvaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi