Fury i Joshua nude Wilderu novac da im se skloni s puta

Žele meč za ujedinjenje titula

Fury i Joshua nude Wilderu novac da im se skloni s puta

Midhat Šljivak

Tyson Fury i Anthony Joshua žele međusobni obračun za apsolutnog prvaka svijeta.

Nakon što je Fury prošle subote deklasirao Deontayja Wildera i uzeo naslov WBC prvaka svijeta, odmah su krenule priče o duelu s Joshuom.

Promotori obojice boraca Eddie Hearn i Frank Warren nisu u dobrim odnosima, ali su u ovom slučaju spremni na saradnu, te će Wilderu ponuditi isplatu da se skloni s puta i da organizuju meč Fury - Joshua.

Wilderu su spremni isplatiti novac kojeg bi dobio za revanš protiv Furyja a Warren je otkrio detalje.

"Skupo bi nas koštalo, ali ko zna. Jedini način je da pokušamo. Pričao je određene gluposti i tražio je izgovore za poraz umjesto da samo prizna da je Tyson bio bolji", rekao je Warren.

Eddie Hearn je s druge strane dodao:

"Da sam ja Wilder ne bih želio borbu s Furyjem do septembra ili oktobra. Zato postoje dvije opcije. Pod jedan, da pusti Joshuu i Furyja da se bore u junu ili julu i da se Wilder bori s pobjednikom krajem godine. Može recimo i da on bude rival Furyju u julu i da Joshua ide na pobjednika. Druga opcija je da Joshua i Fury odrade borbu u oktobru, a Wilder da ide na pobjednika u januaru i februaru. Tada bi morao na dugu pauzu, ali sve se rješava novcem, ako znate na šta mislim", rekao je Hearn.

Wilder još uvijek nije aktivirao klauzulu o revanšu, ali očekuje se da to ubrzo napravi. Ako ipak odluči da se bori s Furyjem, meč će biti održan u julu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi