IBF saopštava mjesto i datum nove borbe Anthonyja Joshue
Foto - EPA

Protivnik je Kubrat Pulev

IBF saopštava mjesto i datum nove borbe Anthonyja Joshue

Midhat Šljivak

Bokserska organizacija IBF objavit će 3. marta mjesto i vrijeme borbe za teškaškog prvaka svijeta između Anthonyja Joshue i Kubrata Puleva.


Bugarski borac je po IBF-u bio mandatorni izazivač i dobio je priliku za borbu sa Joshuom, ali timovi ovih boksera se nisu dogovorili u predviđenom roku o mjestu i vremenu borbe, pa je organizaciju svega pruzeo IBF.

Oni će u utorak 3. marta u Springfieldu održati press konferenciju na kojoj će početi s promocijom meča, a pretpostavlja se da će Joshua i Pulev u ring ući 20. juna u Londonu.

Stadion Tottenhama je najvjerovatnija opcija za domaćina borbe, a na stolu će biti titule IBF, WBA, WBO i IBO prvaka svijeta.

Pulevu će ovo biti drugi napad na svjetski tron. Prethodno je 2014. godine boksovao protiv Vladimira Klička, ali je nokautiran u petoj rundi.

U karijeri je Pulev na omjeru od 28 pobjeda i jednog poraza.

Top Komentari

Mele
Dobar, hrabar bokser, ali ce da izgubi sigurno..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi