Fury mora dobiti dvojicu rivala pred duel sa Joshuom

Imena su poznata

Fury mora dobiti dvojicu rivala pred duel sa Joshuom

M. Šljivak

Tyson Fury vratiće se u ring u narednoj godini.

Njemu je suspenzija zbog dopinga istekla i britanski bokser je spreman da se vrati u ring.

Nekadašnji šampion bi rado u ringu vidio sunarodnjaka Anthonya Joshuu koji je vlasnik tri od pet teškaških naslova. S obzirom na to da su pojasevi koje drži AJ nekada pripadali Furyju, on bi ih rado vratio nazad.

Međutim, do najvećeg britanskog obračuna ikad, Fury će morati da preskočki dvije stepenice. Promotor Eddie Hearne je za Sky Sport potvrdio kako 29-godišnji bokser mora odraditi dvije borbe da bi se mogao naći u borbi za titulu.

"Njegov povratak je neizbježan i to je odlična stvar za ovaj sport. Za njega smo pripremili tri borbe. Može se boriti sa Dillianom Whyteom na povratku, a zatim i protiv Tonja Bellewa. Tek nakon toga bi mogao dobiti borbu sa Joshuom", rekao je Hearn.

Fury je u karijeri odradio 25 borbi. Sve ih je dobio od čeka 17 nokautom, a šampion je postao 2015. godine kada je pobijedio velikog Vladimira Klička.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi