Fury neće uzeti ni centa: Doniraću sav novac siromašnima, u grob ga ne mogu ponijeti
Tyson Fury je prije tačno tri godine prekinuo vladavinu velikog Vladimira Klička koji je 11 godina dominirao teškom kategorijom. Nakon te pobjede se odao alkoholu i drogama i pomišljao je čak i na samoubistvo. Srećom, taj period je iza njega...

Velika gesta britanskog boksera

Fury neće uzeti ni centa: Doniraću sav novac siromašnima, u grob ga ne mogu ponijeti

Midhat Šljivak

Tyson Fury u subotu će se boriti protiv Deontayja Wildera u meču za naslov prvaka teške kategorije po verziji WBC.

S obzirom na imena koja će se naći u ringu očekuje nas sigurno veliki spektakl, a borci će zaraditi i ogromne sume novca.

Fury je odlučio da ne uzme ni centa od ovog meča. Sve što zaradi odlučio je donirati u dobrotvorne svrhe.

"Svu zaradu iz ovog meča doniraću siromašnima i izgradiću kuće za beskućnike. Ne treba mi toliko novca i ne znam gdje ga bolje iskoristiti. Ne želim biti milioner ili milijarder. Ja sam bokser, a ne biznismen i na kraju ću vjerovatno završiti na putu kao većina drugih boksera, ostaću švorc", istakao je Fury, te je dodao:

"Novac ne možeš ponijeti sa sobom u grob, pa bolje da napravim nešto dobro za ljude koji nemaju ništa", istakao je Fury.

Meč Furyja i Wildera programu je 1. decembra u Los Angelesu.

Top Komentari

avatar
Respect
11 2
izvoristine
Svaka cast ako je tako
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi