"Tyson Fury će nokautirati Wildera do šeste runde"
Tyson Fury i Deontay Wilder još uvijek u karijeri nisu izgubili meč. Ipak, 1. decembra će jedan od njih po prvi put napustiti dvoranu pognute glave

Britanac uvjeren u uspjeh "Kralja Cigana"

"Tyson Fury će nokautirati Wildera do šeste runde"

Midhat Šljivak

Deontay Wilder braniće 1. decembra titulu WBC prvaka teške kategorije protiv Tysona Furyja.

Biće to duel dvojice neporaženih boksera koji su u samom vrhu teške kategorije, a Britanac Dave Allen tvrdi da će Fury nokautirati Wildera do šest runde.

"Mene Fury može pobijediti jednom rukom, iako ni ja nisam loš bokser. On je jednostavno toliko dobar. Godinama govorim da je Fury najveći udarac sa kojim sam ikad bio u ringu", rekao je Allen, te je dodao:

"Da budem iskren, mislim da Fury jednostavno uživa nanositi bol. Mogao bi lako završavati mečeve, ali on uživa u boksu i voli nervirati ljude", istakao je Allen.

Fury je 2015. godine zaustavio velikog Vladimira Klička nakon čega je teška kategorija poprilično oživjela, ali je potom karijeru bacio u drugi plan padom na doping testu i psihičkim problemima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi