Furyja i Joshuu gledat ćemo čak tri puta
Foto - EPA

Eddie Harn najavio

Furyja i Joshuu gledat ćemo čak tri puta

Midhat Šljivak

Tyson Fury i Anthony Joshua bi do kraja ove godine trebali da održe borbu za apsolutnog prvaka svijeta.

Ako uspješno odbrane titule protiv Deontaya Wilder i Kubrata Puleva u junu i julu, do kraja godine ćemo gledati obračun Furyja i Joshua ze najboljeg teškaša svijeta.

Ipak, to neće biti sve. Promotor Eddie Hearn najavio je čak tri borbe, jednu ove godine i dvije u 2021. godini.

"Imali smo nekoliko razgovora o organizaciji borbe Fury - Joshua. Znali smo da će Wilder iskoristiti šansu za revanš i razumijem da želi pojas nazad, ali dobra stvar je da je taj meč u julu. AJ ima borbu u junu i pregovori o organizaciji meča Fury - Joshua za decembar traju. Nema nikakvih prepreka da se sve organizuje ako obojica dobiju borbe. Borba za apsolutnog prvaka se mora desiti u 2020. godini", rekao je Hearn.

Želja je da se prva borba održi u Velikoj Britaniji, iako Saudijci nude zaista ogroman novac da je oni organizuju.

"Oba borca bi voljela meč u Velikoj Britaniji, ali bit će ogromnih ponuda sa svih strana svijeta. Međutim, prioritet nam je Britanija, obojica su domaći borci, nikada se nije dogodio ovako veliki meč i bilo bi ga posebno ovdje organizovati".

Očekuje Hearn čak i tri borbe Furyja i Joshue.

"Bit će sigurno dvije, a možda čak i tri borbe. Izvjesno je da će u ljeto 2021. godine borba biti u Velikoj Britaniji, ali ja silno želim da se i prva ovdje odradi", rekao je Hearn.

AJ će četiri pojasa prvaka braniti 20. juna protiv Kubrata Puleva u Londonu, dok će Fury 18. jula u Las Vegasu ponovo imati obračun s Deontayjem Wilderom, kojeg je deklasirao prije desetak dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi