Andy Ruiz izaziva Tysona Furyja: Ako tražiš nekoga...
Foto - EPA

Meksikanac silno želi novu borbu za titulu

Andy Ruiz izaziva Tysona Furyja: Ako tražiš nekoga...

M. Šljivak

Nekadašnji svjetski prvak teške kategorije Andy Ruiz želi meč s Tysonom Furyjem. 

Meksičko-američki borac izgubio je titule u decembru od Anthonyja Joshue, gdje je pao bez ispaljenog metka, pa je upropastio sve što je dobro napravio kada je srušio Britanca u junu 2019. godine.

Ruiz sada želi novi napad na tituli i cilja Furyja.

"Ovaj me meč podsjetio na moj prvi duel s Joshuom. Bilo je dosta sličnosti, zaustavljen je u istoj rundi i ispalo je sve ludo. Tyson Fury je učinio što je trebao, držao se plana i uvjeren sam da bi to mogao ponovo napraviti. Isto tako bih mogao i ja ako me izaberu za meč tu sam i spreman sam", rekao je Ruiz.

Govorio je i o Wilderu...

"Njegove noge su bile slabe, a udarci koje je pokušavao su bili preslabi. Tyson Fury je odradio čudesan posao. Mene je šokirao jer sam mislio da će Wilder pobijediti. Nakon svega i ja želim borbu s Furyjem. Znam da svi pričaju o borbi mene i Luisa Ortiza, a ako se to ne desi, želim se boriti i želim Furyja", rekao je Ortiz.

Ipak, na novu borbu za titulu će sasvim sigurno morati da sačeka, jer će prije toga sasvim sigurno morati da odradi nekoliko borbi.

Top Komentari

Sejo1979
Mora da je pare potrosijo
1 1
Sanska_Prangija
..nekoga za šetanje onda je ruiz pravi covjek za tebe..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi