Meč Joshua - Fury bit će peti najplaćeniji u historiji
Foto - EPA

Borba za apsolutnog prvaka svijeta

Meč Joshua - Fury bit će peti najplaćeniji u historiji

M. Šljivak

Anthony Joshua i Tyson Fury postigli su dogovor o meču za ujedinjene titula.

Britanski mediji jučer su objavili kako su za 2021. godinu zakazana dva meča za ujedinjenje pojaseva i apsolutnog kralja teške kategorije, a ovaj meč će sasvim sigurno privući ogromnu pažnju.

Prema pretpostavkama duel AJ vs. Fury bit će po novcu peti najplaćeniji u historiji. Ukupna vrijednost borbe procjenjuje se na 150 miliona funti i ona će postati peta najplaćenija ikad.

Apsolutni rekord drži meč Floyd Mayweather - Manny Pacquiao iz 2015. godine. Ta borba je donijela 678 miliona funti, a na i preostala četiri mjesta na vrhu drže borbe u kojima je boksovao The Money.

Vrijednost meča Joshua - Fury mogla bi se još i povećati, pa neće biti iznenađenje ako dođe još koju poziciju ispred.

Ipak, prije međusobnih obračuna oba borca će morati da brane titule do kraja ove godine. Joshua za protivnika ima Kubrata Puleva, a Fury po treći put Deontayja Wildera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi