Svi bježe od ogromne Brazilke: Dogurala je do 110 kilograma i izgleda zastrašujuće

Gabi Garcia je nestvarna

Svi bježe od ogromne Brazilke: Dogurala je do 110 kilograma i izgleda zastrašujuće

Midhat Šljivak

Brazilska borkinja Gabi Garcia (38) najavljuje veliki povratak na scenu nakon punih šest godina pauze. Ipak, odmah je naišla na problem jer gotovo da nema cura koje su spremne boriti se s njom zbog ogromne razlike u težini.

Gabrielle 'Gabi' Garcia dobro je poznato ime u borilačkom svijetu. Ogromna Brazilka dominantna je u odnosu na svoje rivalke, pa nije nikakvo čudo što je na omjeru od 6-0 u profesionalnoj karijeri.

Međutim, posljednji meč odradila je još 2018. godine. Potom se posvetila BJJ-u gdje ima crni pojas trećeg stepena, ali je dogurala i do rekordne kilaže.

Gabi je, prema određenim informacijama, u jednom trenutku došla do 110 kilograma. Nije to nikakvo čudo s obzirom na činjenicu da je visoka 187 centimetara, no problem je kada treba pronaći borbu za nju.

Cure nisu previše zainteresovane. Smatraju da je Gabi jednostavno prevelika za sve i da nema apsolutno nikakvog smisla da se ogromna žena bori protiv mnogo manjih djevojaka.

Oglasi

Ipak, Garcia je jučer objavila kako je spremna za povratak i to u borbi za titulu. Nije otkrila u kojoj organizaciji.

"Gabi Garcia se vraća MMA sportu i to u borbi za titulu teške kategorije", poručila je ona.

Brazilska borkinja je šestostruka prvakinja svijeta u BJJ, a uz to je osvojila i druga brojna takmičenja. Porazi su prava rijetkost.

Pored crnog pojasa brazilske jiu jitse ona je i vlasnik crnog pojasa u judo i to prvi dan i zaista se radi o brutalnoj borkinji. Ipak, i pored toga doživjela je da je muž maltetira i nekoliko puta je imala fizički obračun s njim.

Oglasi

Četiri od svojih šest borbi u MMA karijeri završila je predajom, a dva puta je nokautirala rivalke. Uglavnom se borila u Japanu gdje je show ispred svega i upravo je Garcia prava osoba za privući publiku.

Njena visina i težina koštali su je s druge strane učešća u velikim promocijama. Niko nema adekvatnu težinsku kategoriju za nju, a pogotovo ne sad kada je došla do 110 kilograma.

Činjenica je kako je Gabi Garcia u svakoj borbi favorit. Jednostavno je žena prevelika u odnosu na konkurenciju i pitanje je da li je iko može zaustaviti što se MMA sporta tiče.

Tu i tamo u BJJ izgubi poneku borbu. Desi se svakom loš dan, a vidjet ćemo koja cura joj je ovog puta spremna stati na crtu.

Oglasi

Najnovije vijesti