Hasbulla pozvao muslimane da zbog tetovaže bojkotuju poznatog borca: "S njim niko ni pozdrav"
Poznati borac dobio žestoke kritike zbog tetovaže na grudima (Foto: Screenshot)

Žestoka reakcija

Hasbulla pozvao muslimane da zbog tetovaže bojkotuju poznatog borca: "S njim niko ni pozdrav"

Midhat Šljivak

Dagestanski borac Gadzhi Navruzov  našao se na žestokom udaru poznatih osoba iz svoje zemlje zbog tetovaže koju je napravio na prsima. Posebno žestok je bio poznati influencer Hasbulla Magomedov koji je poručio svojim sugrađanima da se s Navruzovom ne bi trebali ni rukovati.

Gadzhi Navruzov poznati je borac iz Dagestana. On je gradio karijeru u MMA, boksu i kickboxu, a svoj rodni kraj je napustio je još kao dječak.

Zbog toga je i izgubio vezu s islamom kao vjerom u kojoj je rođen. Odlučio se i izraditi tetovažu na prsima i to je izazvalo gnjev u Makhachkali.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CkDqjELyHV1/[/instagram]

Tetovaže su u islamu zabranjene, no to Navruzova nije omelo da je izradi na vidnom mjestu. Poznati influencer Hasbulla Magomedov bio je žestok prema ovom borcu i poručio mu je da ne bi trebao ni dolaziti u Dagestan.

"Bez obzira kako se bori ne znam kako iko može da se pozdravi s ovom osobom? Razmislite. Čovjek iz Dagestana je nacrtao lik Dedžala na grudima", rekao je Hasbulla.

Oglasi

U islamu pojava Dedžala je prvi od deset velikih predznaka kraja svijeta. U Kuranu se govori kako Dedžala neće biti teško prepoznati i navodi se kako je on najveće iskušenje i najveća nesreća za ljude.

Gadzhi Navruzov se u posljednje vrijeme posvetio boksu. U posljednjem meču je poražen od Ivana Smirnova i sada je na omeru 3-1.

Također, često je učesnik i boksa bez rukavica. Tamo je dobio svih pet borbi i izgleda zaista zastrašujuće po svoje protivnike.

Očekuje se da se uskoro okuša i u mješovitim borilačkim vještinama. Uveliko se sprema za to i vidjet ćemo kako će se snaći u MMA sportu.

Ono što je sigurno je to da u Dagestanu neće moći trenirati. Tetovaža mu je zatvorila vrata, a dobru ulogu u svemu odigrat će i Hasbulla Magomedov.

[instagram]https://www.instagram.com/p/ClycuhBK6_L/[/instagram]

Maleni influencer je postao izuzetno utjecajan širom svijeta. Njegove riječi dobijaju na značaju i sigurno da Navruzov ne bi bio lijepo dočekan u rodnom kraju.

Oglasi

Najnovije vijesti