Hasbulla i UFC u dogovoru koji donosi nerealne cifre
Hasbulla Magomedov je stekao veliku popularnost širom svijeta, a UFC je vidio priliku da na njegovoj popularnosti zaradi dodatni novac (Foto: UFC)

Maleni Dagestanac ima ugovor s najvećom MMA promocije

Hasbulla i UFC u dogovoru koji donosi nerealne cifre

M. Šljivak

Dagestanac Hasbulla Magomedov (20) nedavno je potpisao ugovor s najvećom MMA promocijom na svijetu UFC-om, a prema određenim informacijama radi se o višemilionskom poslu.

Hasbulla Magomedov je preko noći postao prava zvijezda društvenih mreža, a velika popularnost donijela mu je i ogroman novac.

UFC je vidio svoju šansu za saradnju s 20-godišnjim Dagestancem. Nedavno su potpisali ugovor vrijedan nekoliko miliona dolara, a UFC već zarađuje poprilične cifre zahvaljujući ovom momku.

UFC rukavice koje koštaju ludih 250 dolara i to samo zbog potpisa dagestanske internet senzacije (Foto: UFC)

Tako UFC uzima veoma lijepe cifre na liku dagestanske zvijezde. Fotografija s Khabibom Nurmagomedovom ili Danom Whiteom i Hasbullinim potpisom košta čak 200 dolara.

Nije ni to sve. UFC majica s natpisom Hasbulla na leđima je oko 230 dolara, a uz to se na dresu dobije i potpis dagestanske internet senzacije.

UFC-ove rukavice s potpisom Hasbulle koštaju 250 dolara, što je drastična razlika u odnosu na obične u UFC prodavnici koje koštaju 120 dolara.

Oglasi

UFC majica s potpisom Hasbulle Magomedova fanove u UFC prodavnici košta 230 dolara (Foto: UFC)

Replika šampionskog pojasa s potpisom iznosi nevjerovatnih 400 dolara i ovo je još jedan dokaz koliku popularnost ima ovaj maleni Dagestanac.

Hasbulla pokupio pare na turneji, a fanovi bijesni: "Dali smo novac, nismo dobili ništa"

Internet senzacija Hasbulla Magomedov (20) zaradio je odlične cifre na turnejama koje je imao u prethodnih nekoliko mjeseci i može se reći da je popularnost poprilično dobro naplatio.

Čuveni Hasbulla postao je svjetski popularan u proteklom periodu. Njegovi snimci oduševili su svijeta, a on je slavu maksimalno iskoristio za zaradu.

Tako je ovaj 20-godišnji Dagestanac krajem augusta i početkom septembra imao finansijski veoma uspješnu turneju u Australiji. Za njim je vladao veliki interes, a Hasbulla je to papreno naplatio.

Ulazak na druženje s malenim influencerom koštao je između 250 i 299 dolara, a fanovi su za taj iznos dobijali sliku s njim, njegov poster i kartonski poster u originalnoj veličini (93 centimetra).

Međutim, ogroman broj fanova je ostao razočaran. Pare su doslovno bacili u vazduh jer nisu dobili šta su tražili. Čovjek imena Krimil otkriva šta se dešavalo u Sydneyu.

"Do posljednje minute sam čekao da vidim hoćemo li imati neku vrstu razgovora s Hasbullom. Tako su i najavili u fenomenalnom promotivnom snimku kojeg su napravili. Međutim, ništa od najavljivanog se nije desilo. Izašli smo na binu, zadržali smo se 30-ak sekundi i onda su nam rekli da prođemo dalje", rekao je Krimil.

Top Komentari

plemic
od kad niste pisali o ovome šampionu, bio sam ga već zaboravio.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi