Gennady Golovkin je toliko isprebijao nesretnog izazivača da je ovaj morao odustati

Poljak četiri puta bio na podu

Gennady Golovkin je toliko isprebijao nesretnog izazivača da je ovaj morao odustati

Midhat Šljivak

Kazhastanski bokser Gennady Golovkin lagano je odbranio naslove IBF i IBO prvaka srednje kategorije.

On je sinoć na Floridi doslovno isprebijao izazivača iz Poljske Kamila Szeremetu koji je na kraju odustao nakon sedme runde.

Legendarni Kazahstanac i sa 38 godina izgleda fenomenalno. Szeremetu je doslovno izrešetao, četiri puta ga je slao na pod i Poljak je nakon sedam rundi prebijanja odlučio odustati jer jednostavno nije više bilo smisla da trpi žestoke udarce.

GGG je tako došao do 41. pobjede u karijeri (41-1-1) i sve uči su mu uprte na večerašnji meč Canela Alvareza i Calluma Smitha i pobjednik bi mogao biti njegov naredni rival.

Golovkin je sa Canelom dva puta boksovao. Ima remi i poraz i sigurno da bi on više želio osvetiti poraz od fenomenalnog Meksikanca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti