Pljačkaš odabrao pogrešnu žrtvu - Nije mu bilo dobro kada je shvatio s kim ima posla

Germaine Yeap se odbranila

Pljačkaš odabrao pogrešnu žrtvu - Nije mu bilo dobro kada je shvatio s kim ima posla

Midhat Šljivak

Malezijska kickboxerka Germaine Yeap prebila je pljačkaša koji joj je pokušao oteti torbu ispred kuće. Nije se nesretnik dobro proveo.

Pljačkaši na motociklima česta su pojava širom svijeta. Dosta je osoba zaplakalo zbog njih, a žrtve su uglavnom nešto imućnije osobe.

Žrtva je nedavno umalo postala i malezijska kickboxerka Germaine Yeap. Pljačkaši su je pratili na motociklu do kuće i kada je izašla iz automobila jedan od njih je krenuo da joj otme torbu.

Međutim, nije nesretnik znao da se namjerio na pogrešnu osobu. Nakon nekoliko sekundi natezanja uslijedio je napad ove borkinje i pljačkaš je ubrzo neutralizovan.

Dobio je nekoliko žestokih udaraca, nije ga Yeap imala namjeru popustiti, a veće batine je spriječio njegov kolega u zločinu.

Oglasi

Krenuo je prema Yeap s oštrim predmetom u ruci, ona je odustala od udaraca i otišla je u kuću kako bi pozvala policiju, dok su se lopovi dali u bijeg.

Nije poznato je li neko uhapšen zbog ovog napada. Yeap je srećom prošla bez povreda, a ovim potezom je definitivno ispunila san mnogih čiji su dom posjetili pljačkaši.

Poznati fudbaleri također znaju biti česta meta ovakvih napada bandi. Nije to nikakvo čudo jer na društvenim mrežama konstantno objavljuju luksuz u kojem žive.

Pljačkaši to dobro prate, svako odsustvo od domova maksimalno koriste i počaste se luksuznim satovima, nakitom, novcem...

Za razliku od njih Germanie Yeap je uspjela da se odbrani. Ovo je još jedan dokaz da bi svaka žena trebala barem naučiti osnove samoodbrane, kako bi se u ovakvim situacijama odbranile.

Oglasi