Iza ove fotografije Mikea Tysona krije se jeziva priča
Jeziva je priča iza fotografije nastale 2006. godine (Foto: Instagram)

Mogao je izgubiti glavu

Iza ove fotografije Mikea Tysona krije se jeziva priča

Midhat Šljivak

Mike Tyson je u prošlosti živio zaista lud život. Prošao je kroz sve i svašta, posebno 90-ih godina prošlog stoljeća, no malo je poznato da je Iron Mike bio oči u oči s poznatim serijskim ubicom Daleom Hausnerom i da ima sreće što je uopšte živ.

Život Mikea Tysona nešto je o čemu će se u budućnosti snimati brojni filmovi. Posebno burne za njega su bile devedesete godine prošlog stoljeća, gdje je gotovo sam sebi uništio život.

Ipak, malo je poznato da Iron Mike može biti sretan što je živ. Njega je jedan običan susret 2006. godine mogao skupo koštati i preživio je samo zato jer je zloglasnom ubici Daleu Hausneru.

Hausner i njegov prijatelj Samuel Dieteman počinili su brojna ubistva u Phoenixu, a Dale se jednog dana pojavio u dvorani Mikea Tysona. Glumio je novinara i napravio je intervju s Tysonom.

Sve je prošlo bez problema. Mike je bio uvjeren kako je dao obični intervju, da bi ga nekoliko dana kasnije posjetila policija i saopštila mu je da se zapravo radi o serijskom ubici.

Oglasi

"Izašao sam i tip iz policije mi je pokazao fotografiju s tim čovjekom koju je postavio na svoj portal. Pitao me da li ga poznajem? Odgovorio sam da sam promovisao borbu i da sam mu vjerovatno rekao nekoliko riječi. Izvinio sam se ako sam ga eventualno uvrijedio", priča Tyson i dodaje:

Dale Hausner je glumio novinara i odradio je intervju s Mikeom Tysonom (Foto: Instagram)

"Potom mi je policajac rekao: 'Ne, gospodine Tyson, njemu se Vi dopadate, ali nije mu se dopalo drugih 28 ljudi u koje je pucao i osmero koje je ubio."

Dale Hausner bio je povezan s boksom

Nije nikakvo čudo što je Dale Hausner došao baš kod Mikea Tysona. On je bio fotograf borilačkih sportova i radio je za RingSports i Fightnews.

Znao je dobro gdje se nalazi dvorana legendarnog boksera. Otišao je i napravio fotografiju koja je 18 godina kasnije zaista jeziva.

Dale Hausner je radio kao carinik na aerodromu u Phoenixu. Ipak, njegovi morbidni planovi uništili su brojne živote i samo je sreća spasila legendarnog boksera da ne bude među žrtvama.

Hausner je osuđen na smrt, ali do izvršenja kazne nije došlo jer je on 2013. godine sam sebi presudio u zatvoru Florence State u Arizoni.

Njegov saučesnik Samuel Dieteman osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti ranijeg puštanja.