Povratak hrvatske nokaut mašine - U martu će kosti da pucaju u jednoj noći
Foto: Ante Cizmic CROPIX

Antonio Plazibat ponovo u ringu

Povratak hrvatske nokaut mašine - U martu će kosti da pucaju u jednoj noći

Midhat Šljivak

Hrvatski kickboxer Antonio Plazibat dobio je pozivnicu za Grand Prix turnir najboljih Glory teškaša koji će započeti u martu. Plazibat se vraća nakon teškog loma ruke kojeg je zaradio u junu ove godine protiv Tariqa Osara.

Antonio Plazibat u martu se vraća u ring. Hrvatski nokauter bit će dio turnira osmorice boraca koji će se u jednoj noći boriti za trofej.

Plazibat je proteklih šest mjeseci proveo van ringa zbog povrede ruke koju je slomio u junskom porazu od Tariqa Osara u kojem je izgubio mogućnost napada na dugogodišnjeg šampiona Rica Verhoevena.

Fenomenalni hrvatski kickboxer već je u treningu. Sprema se za povratak, pa mu je Glory odlučio uručiti pozivnicu za turnir osmorice boraca koji će se u jednoj noći marta boriti za osvajača Grand Prixa.

Oglasi

On je šesti potvrđeni član turnira. U njemu će još biti njegov stari poznanik Tariq Osaro, Sofian Laidouni, Bahram Rajabzadeh, Uku Jurjendal i Levri Rigters.

Ostalo je još da se potvrde dva imena. Vrlo je moguće da će se turniru pridružiti i kralj teške kategorije Rico Verhoeven.

Plazibat je u kickboxing karijeri odradio 27 borbi i ima učinak od 22 pobjede i pet poraza. Ipak, prošle godine je ostao bez borbe koju je silno tražio s velikim šampionom Gloryja Verhoevenom.

Brutalnim nokautima je Plazo stigao do mjesta izazivača, borba se nije desila jer je Rico sanirao povrede, ali potom je uslijedio poprilično neočekivan poraz Hrvata od Osara.

Mnogi smatraju da je upravo Plazibat taj koji s trona može skinuti nepobjedivog Nizozemca i ostaje nam da vidimo hoće li se to zaista i desiti u 2024. godini.

Oglasi

Rico Verhoeven već 10 godina vlada teškom kategorijom

Nizozemski div Rico Verhoeven već je 10 godina suvereni vladar teške kategorije kickboxinga.

On je šampionski pojas Gloryja uzeo još 2013. godine i 11. puta ga je uspješno branio. Najbliži tome da mu uzme titulu je bio Badr Hari, ali se Marokanac tragično povrijedio i izgubio je meč.

Posljednju odbranu pojasa Verhoeven je imao u novembru protiv Tariqa Osara. Lagano je pobijedio i sada čeka nove izazove. Vidjet ćemo je li to Grand Prix u martu ili će eventualno čekati pobjednika turnira.

Verhoeven je u velikoj karijeri na omjeru od 61 pobjede i 10 poraza. Posljednji meč je izgubio još 2015. godine od Bjelorusa Andreya Gerasmichuka u borbi koja nije bila za pojas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi