Brutalni Amerikanac prešao na islam, uzeo ime Abdul Wahid i trpi uvrede: "Musliman s Amazona"
Gervonta Davis poznat je kao zločesti dečko svijeta boksa (Foto: Instagram / Gervonta)

Davis se okrenuo drugom životu

Brutalni Amerikanac prešao na islam, uzeo ime Abdul Wahid i trpi uvrede: "Musliman s Amazona"

Midhat Šljivak

Američki bokser Gervonta Davis šokirao je sve odlukom da pređe na islam. 29-godišnjak je prije nekoliko dana izgovorio šehadet i odabrao je ime Abdul Wahid. To je dovelo do brojnih komentara, dosta je komentara podrške, ali naravno, ima i onih uvrjedljivih.

WBA prvak lake kategorije Gervonta Davis iznenadio je svijet odlukom da pređe na islam. Izgovorio je šehadet i odabrao je ime Abdul Wahid.

Očekivano, njegov prelazak na islam izazvao je brojne komentare. Dosta je pozitivnih od muslimana širom svijeta, ali ima onih veoma brutalnih i uvrjedljivih prema Abdul Wahidu.

Zbog njegove prošlosti u kojoj je bio veoma nasilan, mnogi ne vjeruju u iskrenost prelaska na islam, pa ga nazivaju 'muslimanom s Amazona'...

"Nisam iznenađen s obzirom na broj zločina koje je počinio", brutalan je komentar jednog od bokserskih fanova koji očigledno aludira da su svi muslimani teroristi.

Oglasi

"Klaun misli da je Muhammad Ali", "Sad može mirno tući žene", samo su neke od brutalnih poruka koje je dobio Davis.

Ipak, mnogo je više onih pozitivnih poruka. Muslimani širom svijeta mu žele dobrodošlicu u vjeru i nadaju se da će ostati na pravom putu.

Abdul Wahid je u prošlosti pravio ozbiljne probleme

Abdul Wahid je u dosadašnjem dijelu karijere često znao napraviti ozbiljne probleme i često je bio u sukobu sa zakonom.

Prije nekoliko godina je davio ženu u publici na košarkaškoj utakmici u Miamiju, a proteklog ljeta je odslužio mjesec i po dana zatvorske kazne za kršenje uslovne kazne za nesavjesnu vožnju.

Abdul Wahid je poznat po luksuznom načinu života (Foto: Instagram)

Imao je američki bokser još dosta problema sa zakonom, ali bez obzira na sve zločesti dečko je u ringu razbijao rivale i niko nije uspio da ga pobijedi u 29 odrađenih mečeva.

Od ovih 29 pobjeda 27 borbi je dobio nokautom, a samo dva su išla na odluke sudija. Trenutno je vlasnik WBA Regular pojasa lake kategorije.

Važio je 'Tank' za žestokog i brutalnog momka i vidjet ćemo hoće li ga islam umiriti i promijeniti.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Cuj sokirao..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti