Glasine se šire: Joshua odabrao novog rivala?
Teška kategorija će nam ove godine ponuditi mnoštvo uzbuđena posebno zbog činjenice da je tu uskoro i Oleksandr Usyk (Foto: EPA)

Bori se protiv Jarrella Millera

Glasine se šire: Joshua odabrao novog rivala?

M. Šljivak

Najveća zvijezda teške kategorije boksa Anthony Joshua navodno je odabrao čovjeka sa kojim se želi boriti u 2019. godini.


AJ bi se u ringu ponovo trebao naći 13. aprila na Wembleyju, a protivnik za ovaj meč još uvijek nije poznat.

Joshua je ovaj termin ponudio WBC šampionu Deontayju Wilderu sa kojim bi se borio za titulu apsolutnog prvaka svijeta, ali ako Amerikanac odbije ponudu, njegov rival bi trebao biti Dillian Whyte.

Whyte od 2015. godine želi revanš protiv Joshue. On mu je nanio jedini poraz u karijeri, ali pregovori sa njim još nisu počeli, pa je ovaj bokser veoma ljut zbog toga.

Također, počele su glasine da će nakon meča na Wembleyju Joshua u SAD-u u Madison Square Gardenu imati meč protiv neporaženog Amerikanca Jarrella Millera.

"Čuo sam glasine da će se Joshua boriti sa Jarrellom Millerom u MSG-u. Vidjet ćemo, ovo je mali svijet i puno stvari koje čujete u boksu sadrže ogromnu količnu istine", rekao je Whyte, te je dodao:

"Iskreno, nemam pojma hoću li se boriti sa Joshuom. Ne znam šta se dešava. Očekivao sa da će me njegov tim kontaktirati, ali Eddie Hearn je zakazao sastanak tek za dvije sedmice. To mi je već kasno za početak priprema za jedan takav meč jer bih već sada morao krenuti u pripreme", rekao je Whyte.

Jarrel Miller je nekadašnji kickboxer kojeg je samo pobijedio Mirko Cro Cop i to u dva navrata, a u bokserskoj karijeri je bez poraza uz jedan neriješen duel u 24 borbe.

Joshua: Ja sam u ringu 13. aprila, a od Wildera zavisi hoće li borba biti s njim

Iako je datum odavno poznat, ime protivnika sa kojim će se AJ suočiti je još uvijek nepoznato. Britanac nudi borbu WBC prvaku Deontayju Wilderu za ujedinjenje titula, ali Amerikanac za sada borbu odbija, jer želi novi meč protiv Tysona Furyja.

Joshua je još jednom pozvao Wildera na meč, a ako ponovo odbije u ring će po drugi put ući sa Dillianom Whyteom.

"Imam zanimljivu informaciju. Furyjev trener kaže kako njemu treba odmora jer se tek vratio. Deontay Wilder je sada u nezavidnoj poziciji, jer me je pokušao izbjeći. Vidjet ćemo šta će sad reći. Ja sam u ringu 13. aprila, a od njega zavisi hoće li to biti borba s njim ili će šansu dobiti Dillian Whyte", rekao je Joshua, te je dodao:

"Dillian Whyte ima prednost ispred Jarrella Millera. Borio se protiv boljih rivala i moja je dužnost dati priliku bokseru koji je napredovao. Ako ne budem boksao protiv Wildera ili čak Furyja, Dillian je taj", istakao je šampion.

Nova godina će nam sigurno donijeti velika uzbuđenja kada je u pitanju teška kategorija, koja je sve jača i jača.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi