Povratak buntovnika u ring: Njegove bombe rijetko je ko 'preživio'
Foto - Instagram

Gokhan Saki se vraća kickboxu

Povratak buntovnika u ring: Njegove bombe rijetko je ko 'preživio'

M. Šljivak

Mnoge ljubitelje borilačkog sporta, posebno kickboxinga, obradovala je vijest da se u ring ponovo vraća legendarni Gokhan Saki.

Šest godina nakon svoje posljednje borbe u ringu i odlaska u MMA sport, gdje se nije proslavio, 37-godišnji Saki se vraća u ring.

The Rebel je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa Gloryjem, a povratnički meč imat će 23. oktobra u Arnhemu protiv Jamesa McSweeneja.

Saki je apsolutna legenda kickboxa. Radi o zaista spektakularnom udaraču koji je u karijeri upisao 81 pobjedu, od čega 58 nokautom.

Borio se Saki sa brojnim legendama kickboxinga. Pobjeđivao je Daniela Ghitu, Melvina Manhoefa, Raya Sefa i protiv McSweeneja je veliki favorit.

Oglasi

Saki će biti samo jedan u nizu boraca koji žele skinuti Rica Verhoevena sa trona Gloryja.

Već godinama to niko ne uspijeva napraviti, a upravo je Saki posljednji poraz imao od Verhoevena 2013. godine.

Verhoeven će ne istom događaju braniti pojas prvaka protiv Marokanca Jamala Ben Saddika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi