Ovakav nokaut se nikad više neće vidjeti: I danas je neshvatljiv potez borca u ringu
Foto - Screenshot

Nevjerovatno

Ovakav nokaut se nikad više neće vidjeti: I danas je neshvatljiv potez borca u ringu

M. Šljivak
Teme:

Jedan od najluđih nokauta ikad viđenih u svijetu borilačkog sporta desio se 2017. godine u poznatoj organizaciji Glory.

Nizozemac Murthel Groenhart brutalno je nokautirao Armenca Haruta Grigoriana u drugoj rundi i to nakon što je Grigorian iz neshvatljivih razloga okrenuo leđa protivniku.

Groenhart je koljenom pogodio protivnika, ovaj se potom okrenuo i krenuo prema svom uglu, kao da je runda završena, iako je do kraja ostalo gotovo pune tri minute.

Nizozemac je to iskoristio. Brutalno je nokautirao rivala koji je ostao nepomično ležati na podu.

Tu nije bio kraj. Nekoliko ljudi iz tima armenskog borca utrčali su u ring i napali su nizozemskog borca. Osiguranje je reagovalo i na kraju je zaustavljen potpuni haos u ringu.

Nekoliko mjeseci kasnije Grigorian se Groenhartu osvetio za poraz pobjedom tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Ipak, njihov prvi meč je nešto što će se zauvijek pamtiti i bez dileme ovo je jedan od najbizarnijih nokauta svih vremena.

Top Komentari

King_Kenny
...kakav supacki napad s ledja,covjek je mislio da mu je sudija pokazao da ide u kut na brojanje zbog onog udarca koljenom.
8 3
Keno
gad
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi