Najjezivija povreda u UFC historiji: Bilo je stravičnih lomova i posjekotina, ali ovako nešto nikad
Foto - Screenshot

Gregory Rodrigues bio sav u krvi

Najjezivija povreda u UFC historiji: Bilo je stravičnih lomova i posjekotina, ali ovako nešto nikad

M. Šljivak

UFC-ov borac Gregory Rodrigues doživio je jezivu povredu u borbi protiv Chidija Njokuanija u Las Vegasu.

Ovaj 30-godišnji Brazilac nokautirao je rivala u drugoj rundi, ali kući nosi jeziv ožiljak iz borbe, jedan od najstrašnijih ikad.

Momak koji nosu nadimak Robocop zadobio je stravičnu posjekitunu na čelu. Nastala je od udarca koljenom i apsolutno nije za svačiji želudac.

Krv je šikljala s lica brazilskog borca. Bilo je jasno da se radi o zaista velikoj posjekotini, no usprkos tome uspio je završiti protivnika u drugoj rundi i opravdao je nadimak koji nosi.

Nakon meča prvi čovjek UFC-a Dana White pokazao je kako izgleda povreda ovog borca. Definitivno nešto što se ne viđa često.

Ljekari su imali poprilično posla da zakrpe Rodriguesa. Na kraju je posao uspješno završen, no ožiljak će ostati vječan.

OVDJE pogledajte ovu zaista stravičnu posjekotinu uz fotografiju nakon šivenja, a OVDJE potpuno otvorenu ranu.

Ipak, Brazilac može da se pohvali novom pobjedom u UFC-u. To je njemu definitivno najbitnije jer je dobio veoma tvrdog i opasnog rivala.

Gregory Rodrigues je u dosadašnjoj karijeri odradio 17 profesionalnih MMA borbi i upisao je učinak od 13 pobjeda i četiri poraza.

Ovo mu je drugi vezani trijumf u UFC-u gdje imao ukupan omjer od četiri pobjede i dva poraza, ako se u obzir uzme i nastup na Dana White Contender seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi