Dagestanska mašina pred kojom drhte svi: Khabibov prijatelj i učenik na putu ka tronu
Foto - Instagram

Najavio je kako će se meč završiti

Dagestanska mašina pred kojom drhte svi: Khabibov prijatelj i učenik na putu ka tronu

M. Šljivak

Islam Makhachev imat će 22. oktobra u Abu Dhabiju imati priliku da postane UFC prvak lake kategorije.

Čudesnom Dagestancu, čiji je mentor i trener Khabib Nurmagomedov, protivnik je doskorašnji šampion Charles Oliveira te nas sigurno čeka istinski spektakl dvojice zaista fenomenalnih boraca.

Makhachev je uvjeren da će postati novi šampion. Javno je otkrio i plan po kojem će se borba odvijati.

"Prva runda zagrijavanje. U drugoj ću ga uvući u 'duboke vode', a u trećoj rundi inshallah posao završen. Jedva čekam 22. oktobar", poručio je Makhachev.

Legendarni Khabib Nurmagomedov smatra da se Oliveira uopšte neće ni pojaviti u Abu Dhabiju i da će u borbu uskočiti Beneil Dariush.

Oglasi

"Uvjeren sam kako se Charles Oliveira neće pojaviti u Abu Dhabiju i da će ga UFC zamijeniti Beneilom Dariushom. Bez obzira ko bude protivnik, Islam Makhachev je na putu da postane najbolji na svijetu".

Charles Oliveira je u nizu od 11 pobjeda. Prvak je postao u maju prošle godine, imao je jednu uspješnu odbrani titule, ali je bez nje ostao nakon što je pao vagu prije meča s Justinom Gaethjeom.

Islam Makhachev ima također niz od 10 pobjeda. Smatra se nasljednikom Khabiba Nurmagomedova, ali za razliku od The Eaglea ima jedan poraz u karijeri.

Njega je 2015. godine dobro pogodio Adriano Martins, sudija je možda i prebrzo zaustavio borbu i to je jedini poraz ovog fenomenalnog borca uz 22 pobjede.

Oliveira je u karijeri na omjeru od 33-8-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi