Bosna i Hercegovina ima prvaka Evrope u karateu
Sjajna borba Arnautovića i na kraju pobjeda

Sjajne vijesti stižu iz Gruzije

Bosna i Hercegovina ima prvaka Evrope u karateu

Samir Mlaćo

Bosna i Hercegovina ima kadetskog prvaka Evrope u karateu, te zaista možemo biti sretni zbog vijesti koji dolaze iz Gruzije.

Radi se o našem Aliju Arnautoviću koji je savladao predstavnika Ukrajine 1:0, te tako donio zlato našoj zemlji.

Prvenstvo se održava u Gruziji, a potvrdili su to iz Karate saveza naše zemlje.

"Čestitamo Aliju na osvajanju naslova prvaka Evrope u kategoriji borbe kadeti -70 kg! U finalu je pobijedio predstavnika Ukrajine rezultatom 1:0. Bravo Ali!, naveli su iz KS Bosne i Hercegovine.

Ali je do finala došao pobjedama nad predstavnicima Gruzije 5:4, Engleske 2:1, Latvije 2:1 i Crne Gore 3:1. Ali je inače član kluba "Travnik GS-TMT".

Iz našeg saveza su jučer objavili da su naši predstavnici na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju izborili pet finala i šest borbi za bronzanu medalju.

Oglasi

Sjajan je to uspjeh, a već u jutarnjima satima obradovao nas je Arnautović i zaista zaslužio sve čestitke. On je bod osvojio pred sami kraj borbe i znalački ga sačuvao te stigao na krov Evrope.

Treba dodati i to da su Nejra Sipović u kategoriji U21 -55kg, Melina Ibrahimović u kategoriji U21 + 68 kg, Salih Halilović u kategoriji U21 + 84kg i Kaja Topić u kategoriji juniorke + 61 kg, nakon sjajnih nastupa u svojim kategorijama dobili su priliku za osvajanje bronzane medalje danas.

Arnautović je u 2023. godini osvojio Svjetsku karate ligu za mlade, te obradovao svoju zemlju, ali i svoj Travnik. U sedam borbi pokazao je najviše, a zanimljivo da je i njegova sestra Zahra višestruka prvakinja BiH i Balkana.

Cijela porodica je vezana za karate, a sada je Ali donio novu radost, kako najbližima, tako i svim Bosancima i Hercegovima.

Nadamo se da će i ostali naši predstavnici danas napraviti uspješne rezultate u svojim nastupima.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Masallah masallah cestitke, hocel se lumpovat @BosanskaSvedska i ic na docek Evropskog prvaka
3 1
BosanskaSvedska
@AlphaStrong Jes mu vidio cestitku, samo mogu napisati sunet je uspio nasem vojvodi!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi