Ovo će čitav svijet htjeti da vidi: Hasbulla sudionik meča godine u UFC-u!
Foto - Screenshot

Počinje mu ugovor

Ovo će čitav svijet htjeti da vidi: Hasbulla sudionik meča godine u UFC-u!

M. Šljivak

Sada već čuveni dagestanski zabavljač Hasbulla Magomedov bit će dio velikog UFC-ovog eventa 22. oktobra u Abu Dhabiju.

Sjajna noć u Abu Dhabiju donosi nekoliko spektakularnih mečeva, a glavna borba večeri bit će duel za prvaka lake kategorije između Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire.

Hasbulla će biti prisutan na ovom eventu. Bit će dio glavne borbe večeri i zajedno s velikim Khabibom Nurmagomedovim bit će u uglu Islama Makhacheva.

Tako će se Hasbulla po prvi put naći na velikoj sceni UFC-a. Ranije je dolazio kao gledalac i izazivao je veliku pažnju, a sada će po prvi put imati priliku da bude dio jedne borbe.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/Cik6cDIAPES/[/instagram]

Podsjetimo, simpatični Dagestanac nedavno je potpisao petogodišnji ugovor s UFC-om po kojem će imati određene obaveze prema najvećoj svjetskoj MMA organizaciji.

Oglasi

Tako će se maleni 19-godišnjak pojavljivati u raznim medijskim aktivnostima i navodno je za ovaj posao Hasbulla naplatio poprilično 'debeo' honorar.

"Ne mogu iznositi detalje oko ugovora, ali novac je takav da ga ni mnogi borci ne dobijaju", rekao je novinar Igor Lazorin.

Hasbulla je dakle popularnost jako dobro naplatio. Širom svijeta ima veliki broj fanova, a činjenica da je patuljastog rasta i da ga mnogi ismijavaju zbog toga nije mu predstavljala problem.

On je itekako dobro profitirao. Mnogima je omiljen lik i uzima jako dobre iznose od sponzora širom svijeta.

Sada će se pojaviti i na velikoj UFC sceni. Bit će dio glavne borbe večeri, a vidjet ćemo hoće li imati određenih aktivnosti pred sami event.

Top Komentari

SarajFK
Hasbula u UFC je isto sto i ono njesto iz vrapcica u PLBiH.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi