Hasbulla potpisao petogodišnji ugovor s UFC-om i zaradio bogatstvo

Neće se boriti

Hasbulla potpisao petogodišnji ugovor s UFC-om i zaradio bogatstvo

E. Škorić

Hasbulla Magomedov potpisao je petogodišnji ugovor s UFC-om, ali se barem za sada neće boriti.

Hasbulla je zvijezda društvenih mreža na kojima često pozira s proslavljenim ličnostima, najviše sa bivšim UFC-ovim prvakom lake kategorije Khabibom Nurmagomedov, s kojim ima jako dobar odnos.

Hasbulla ima 19 godima, alii patuljastog je rasta i visok je svega 91 centimetar, a ima manje od 20 kilograma. Popularnost je stekao kada je na internetu objavio video na kojem se vidi kako vozi quad.

Tada je mnogima izgledalo ludo jer su smatrali da dijete od pet ili šest godina vozi quad, no Magomedov, koji živi u Dagestanu, mnogo je stariji, a pati od bolesti zbog koje izgleda kao dijete.

"Ne smatram se invalidom. Samo ne rastem, to je sve. Kad hodam brzo, osjećam se umorno", rekao je Magomedow, koji je u drugom intervjuu priznao da voli i voziti bicikl.

"Drugi tinejdžeri sjede doma i pišu da sam retardiran. Ali mi zavide", rekao je.

Oglasi

Sada se pokazalo da je potpisao petogodišnji ugovor s UFC-om.

"Zasad je u planu promotivno sudjelovanje na gala i raznim medijskim aktivnostima", objavio je novinar Igor Lazorin, a prenosi "The Sun". "Ne mogu iznositi detaljne iznose, ali novac je takav da ga ni mnogi borci ne dobijaju", dodao je i tako na neki način otkrio da će "malac" zarađivati bogatstvo od ove organizacije.

Šefa UFC-a Danu Whitea upitali su ranije da li postoji ikakva šansa da će se Hasbulla jednog dana boriti, a on je odgovorio: "Volim tog klinca i definitivno postoji šansa da se jednom nađe u ringu".

Bilo je ranije govora da će se boriti s Tajikom Abdurozikom, koji je slične građe, ali ipak se to nije dogodilo jer mnogi su smatrali da to nije etički i da bi se borba održala isključivo za preglede i na neki način bi se ismijavali i jedan i drugi.

Top Komentari

SarajFK
Cirkus
6 1
HerrOttoFlick1921
Služit će im kao dvorska luda.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi