Dagestanci pripremili najluđu borbu ikad i izazvali pažnju cijelog svijeta
Foto - Instagram

Oštro je bilo na sučeljavanju

Dagestanci pripremili najluđu borbu ikad i izazvali pažnju cijelog svijeta

Midhat Šljivak

MMA sport je u Dagestanu veoma popularan, a na krov svijeta ovu oblast je doveo jedan od najboljih boraca svih vremena Khabib Nurmagomedov.

Mnogi dječaci u ovoj ruskoj republici treniraju borilačke sportove. Dosta je boraca koji su iz Dagestana i koji su svjetski poplarni, ali sve njih je nadmašila borba koja bi se mogla desiti uskoro.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CO8Mjeool0T/[/instagram]

Duel 18-godišnje internet senzacije Hassbulla Magomedova i njegovog 17-godišnjeg rivala Tajika Abdurozika privukao je veliku pažnju cijelog svijeta.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CO-LimRoq2L/[/instagram]

Sučeljavanje je već obavljeno. Bilo je izuzetno oštro, umalo je došlo do tuče, ali se na kraju sve smirilo, iako je palo dosta žestokih riječi.

Oglasi

"Radi li on uopšte parter? Gdje uopšte trenira? Ja vježbam u najboljoj dvorani u Dagestanu i Rusiji. Da, treniram sa Kahabibom i ovo je najbolja dvorana", rekao je Hassbulla, dok je njegov protivnik dodao:

"Nije mi bitno gdje će se borba održati i na koji način. Debeo je i završit ću ga jednim udarcem. Nije mi bitno sa kim trenira, ali zašto imitiraš Conora McGregora ako treniraš sa Khabibom?"

Bilo je tu još dosta žestokih riječi sa obje strane i nema dileme da će ovu borbu mnogi htjeti da vide.

Oglasi

Nije još uvijek poznato hoće li zaista doći do borbe dvojice tinejdžera, ali plakati sa najavama već postoje i vrlo vjerovatno da će borba biti organizovana.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CO-uKbCDmVA/[/instagram]

Treba istaći da obojica ovih tinejdžera imaju sindrom koji im je onemogućio da se normalno razviju, te imaju izgled dječaka od pet ili šest godina.

Ukupno su teški 35 kilograma, a pobjednik bi navodno trebao dobiti milion rubalja, odnosno oko 10.000 eura.

Top Komentari

emanuelmacron
i hoces nesto od zivota,dok neko usmjerava djecu prema buducnosti ,digitalizaciji,medicini,robotici, ovaj priprema za zivot u getu, tuci ,frkama, a najgore komentari su koda ih je neko pipremio za naj uglednije univerzitete .E moj muslimanu nikad hl**** od tebe.fataj se rata.Haj dislajkute stoko.
2 16
NKZ1922
Cuj duel 18-godisnjaka i 17-godisnjaka... Dobro izgledaju za svoje godine :D
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi