Historijski rezultat za bh. olimpijski taekwondo, Marija Štetić i Nedžad Husić osvojili srebro na EP

Historijski rezultat za bh. olimpijski taekwondo, Marija Štetić i Nedžad Husić osvojili srebro na EP

M. Šljivak

Na Evropskom taekwondo prvenstvu za seniore koje se održava u Sofiji danas su svoje nastupe imali bh. predstavnici Marija Štetić i Nedžad Husić, a oboje su osvojili srebrene medalje. 

Ovo je prvi put da Bosna i Hercegovina ima medalju sa Evropskog prvenstva u kategoriji seniora u olimpijskom taekwondou.

U kategoriji žena do 62 kilograma nastupila je Marija Štetić koja je u prvoj borbi savladala predstavnicu Mađarske rezultatom 20:4. U drugoj borbi Štetić je savladala predstavnicu Italije rezultatom 15:4, dok je u polufinalnoj borbi bila bolja od predstavnice Turske sa 21:11. U finalu je poražena od predstavnice Hrvatske rezultatom 14:10.

Nedžad Husić nastupio je u kategoriji do 74 kilograma, a takmičenje je počeo pobjedom protiv predstavnika Danske rezultatom 38:18. Drugu borbu završio nokautiranjem predstavnika Srbije dok je u trećoj bio bolji od predstavnika Hrvatske rezultatom 55:40. U polufinalnoj borbi savladao je predstavnika Belgije 18:11, a u finalnoj borbi poražen je od Poljaka rezultatom 16:12.

Štetić i Husić ovim rezultatima ispisali su historiju olimpijskog taekwondoa u Bosni i Hercegovini, te su pokazali da su u odličnoj formi pred kvalifikacije za Olimpijske Igre. Priliku za nove medalje sutra će imati bh. predstavnici Dinko Šegedin i Dora Marušić.

Promo

Top Komentari

Hare
Tuka ako bude u formi, mala Lana, evo sad i ovi takwondisti...Valjda je red da dođe ta medalja sa OI
2 0
dinass
Zasto ovo nije top vijest vec ubacena u ostale?Dokle vise forsiranja samo fudbala?Da smo pametni okrenuti se sportovima gdje lakse tj sa manje para mozemo praviti rezultate
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi