Legendarni Holyfield najavio borbu: Jones ima brže ruke, ali Tyson jače udara
FOTO - EPA

Legendarni Holyfield najavio borbu: Jones ima brže ruke, ali Tyson jače udara

A. Beganović

Krajem ovog mjeseca u Los Angelesu u ring će se vratiti legendarni Mike Tyson, koji će se boriti protiv Roya Jonesa.

Njihovu borbu komentarisao je nekadašnji prvak u teškoj kategoriji i čovjek čije borbe sa Tysonom su obilježile jednu eru boksa, Evander Holyfield.

"Jones ima brže ruke, ali Mike jače udara. Sve će zavisiti i od toga koliko će borci biti spremni za meč", rekao je legendarni Holyfield.

Nekadašnji svjetski prvak smatra da je Mike svojevremeno bio više od uličnog borca ili boksera te da je bio jako pametan u ringu.

"Mike je bio više od uličnog borca ili boksera. Tyson je bio pametan. Ja sam jedan od rijetkih boraca koji ga je pobijedio i vodio s njim tešku borbu. Tyson je bio niži od ostalih, ali uspio je pobijediti boksere visoke od 1.9 do 2 metra. Mike je studirao boks. On je taj od koga su mnogi očekivali iznenađenja. Što se tiče njegove veličine i težine, borio se žestoko i bio je nevjerojatan”, rekao je Holyfield

Top Komentari

Panjevi7
Prvi i jedini bokser koji je Tysona opisao pravim riječima,to mogu samo prave veličine!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi