Nokaut kakav nećete vidjeti dva puta u životu: Okupljena publika ostala je u nevjerici
Foto - Screenshot

Kapoera mu se isplatila

Nokaut kakav nećete vidjeti dva puta u životu: Okupljena publika ostala je u nevjerici

M. Šljivak

Promocija Hoodfights već odavno privlači ogromnu pažnju širom svijeta.

Radi se o promociji koja organizuje borbe na ulici, a za nju sve više interesa pokazuju i brojni profesionalni borci, koji se žele okušati u novim izazovima.

Jedan od njih je i francuski MMA borac Ramazan Jembiev. On je ušao u borbu s protivnikom i sve je završio relativno brzo.

Pokazao je da i čuvena brazilska kapoera može itekako dobro poslužiti u borbi. Izveo je potez, pogodio je protivnika pravo u bradu i završio je meč.

Sudija je odlučio istog trenutka zaustaviti borbu. Smatrao je kako protivnik ne može da se odbrani i spriječio je eventualne teže posljedice po nokautiranog borca.

Oglasi

To je bila itekako dobra odluka jer da je nesretni momak dobio bilo kakav dodatni udarac, mogle su mu se desiti brojne druge povrede, posebno glave.

Ovako je dobio samo jedan težak udarac zbog kojeg će morati otići na određene provjere zdravstvenog stanja jer nokaut bio izuzetno težak i ostavio je okupljene u nevjerici.

Ramazan Jembiev je profesionalni MMA borac koji je u karijeri odradio ukupno četiri borbe i ima jako dobar niz pobjeda.

Prvi meč u karijeri je izgubio, ali su zatim uslijedile tri pobjede, posljednja u junu 2022. ove godine protiv Sofianea Belaida.

Hoodfights organizacija svoje korijene ima u Nizozemskoj. Tamo su počela prva okupljanja u nelegalnim borbama, a ubrzo je dobila i svoje ogranke širom svijeta i sve je popularnija.

Pojedine organizacije nemaju nikakvih pravila. Nemaju čak ni sudije, ali na ovom događaju koji se odigrao na fudbalskom terenu odlučeno je da sudac ipak postoji.

Promo

Oglasi