Saudijci nude nevjerovatan novac za organizaciju meča Tyson Fury - Anthony Joshua
Foto - EPA

Bobra za apsolutnog prvaka svijeta

Saudijci nude nevjerovatan novac za organizaciju meča Tyson Fury - Anthony Joshua

Midhat Šljivak

Kraljevska porodica Saudijske Arabije ponudila je nevjerovatan novac za organizaciju meča između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue.


Prema navodima britanskih medija, Saudijci žele da se na njihovom tlu održi borba za apsolutnog prvaka svijeta u boksu i spremili su ponudu koju će zaista biti teško odbiti. Ona iznosi 400 miliona funti.

Princ Khaled, dobio je zadatak od vođe princa Mohammeda bin Salmana da u Saudijsku Arabiju dovede sve najveće sportske događaje svijeta, a on to za sada uspjeno radi.

Uspio je dovesti velike događaje WWE federacije, zatim borbu Joshue protiv Andjya Ruiza, te razne velike fudbalske događaje. Sada je spremio ponudu za Furyja i Joshuu koja se ne odbija.

"Dobijamo ogroman broj ponuda. Moguće je da će naredni meč protiv Wildera ili meč s Joshuom biti u Londonu, ali su moguće i druge lokacije. Tyson je broj jedan, ali ne znamo još uvijek da li AJ zaist aželi borbu. Ono što treba da zna je da će biti nokautiran čak i jače od Wildera", najavio je Furyjev promotor Frank Warren.

Ipak, ponuda Saudijaca je definitivno najbogatija od svih drugih. Novac je ogroman i zaista je teško očekivati da će ovu cifru iko uspjeti da odbije.

Međutim, prije eventualnog okršaja britanskih teškašaka, obojica će vjerovatno morati da odrade još jedan meč. Deontay Wilder je odmah zatražio revanš na koji ima pravo prema klauzuli, dok Joshuu čeka odbran naslova protiv Kubrata Puleva.

Ako se obje borbe dogode tokom ljeta, eventualni obračun za apsolutnog prvaka svijeta bit će održan krajem godine, odnosno u novembru ili decembru.

Top Komentari

cako
Fuj! Bolesnici koji ne gledaju na ljude oko sebe, nego samo na novac i zabavu!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi