Iron Puki deklasirao Mađara Matu Kristofa
Iron Puki večeras je u Mostaru efektnim nokautom porazio mađarskog borca Matu Kristofa.

Sjajna izvedba Pukija u borbi koja je prethodila meču Markić - Adamek

Iron Puki deklasirao Mađara Matu Kristofa

Edin Puhalo alias Iron Puki večeras je u borbi koja je na boksačkom spektaklu u Mostaru na kojem je Emil Markić obranio europski naslov u poluteškoj kategoriji protiv Čeha Tomaša Adameka,  prethodila glavnoj borbi večeri imao sjajan nastup.

Iron Puki koji je i sam nosilac WBO pojasa u borbi je koja je bila zagrijavanje za glavnu borbu večeri doslovno za jedva nekoliko sekundi više od minute sjajno nokautirao mađarskog borca Matu Kristofa.

Od prve sekunde ovog meča vidjelo se da Mađar nije dostojan protivnik našem borcu koji je pokazao zavidnu spremnost i odlučnost te je vrlo brzo brutalnim i sjajnim nokautom na pod poslao Mađara koji je izgubio svijest i kojemu je trebala brza i efikasna intervencija medicinskog osoblja kako bi se osvijestio.

Bila je ovo osamnaesta pobjeda iz isto toliko mečeva za Sarajliju koji je večerašnjom izvedbom pokazao kako je u sjajnoj formi i ne bez razloga na listi izazivača za svjetski naslov. Podsjetimo, u februaru ove godine Puki je u Darmstadtu nokautirao Nijemca Kaija Kurzawu i okitio se eurospkim naslovom u WBO verziji u kruzer kategoriji. 

Top Komentari

Mirko
Ssba gdje nesta Hrgović? Ni slova o njegovoj pobjedi??
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi