Jednoglasnom odlukom Markić obranio europski naslov u poluteškoj kategoriji u WBO verziji
Emil Markić nošen svojom publikom u Mostaru je uspio obraniti europski naslov u poluteškoj kategoriji po WBO verziji.

Češki borac Tomaš Adamek pružio odličan otpor prvaku

Jednoglasnom odlukom Markić obranio europski naslov u poluteškoj kategoriji u WBO verziji

Emil Markić obranio je WBO naslov u poluteškoj kategoriji pobijedivši večeras u Mostaru jednoglasnom sudačkom odlukom češkog boksača Tomaša Adameka nakon deset rundi odličnog boksa. 

Ispunio je mostarski boksač obećanje dato na jučerašnjoj press konferenciji uoči borbe protiv Adameka koje je glasilo da publika koja dođe na meč neće ostati razočarana.

Nakon nekoliko odličnih uvodnih borbi vrhunac boksačkog spektakla u Mostaru uslijedio je kada su Markić i Adamek izašli u ring. Češki boksač ispočetka je iznenadio Markića sjajnim gardom i kretanjem i u tim je trenutcima nekoliko puta opasno pogodio domaćeg borca dajući do znanja da neće tako lako prodati kožu.

Poslije tih uvodnih rundi u kojima se Adamek prikazao u sjajnom svjetlu došao je red na Emila Markića da pokaže zašto je on nosilac WBO pojasa. Sjajno pripremljeni Mostarac je iz runde u rundu dolazio na svoje, pametno raspoređivao udarce i do kraja borbe svu trojicu sudaca primorao da jednoglasno odluče da pojas ostaje u njegovom vlasništvu.

Tijekom cijele borbe Markić je imao sjajnu potporu ispunjene mostarske dvorane na Bijelom Brijegu u kojoj se skupilo blizu 2000 ljubitelja plemenite vještine.

Meču Adameka i Markića prethodilo je nekoliko odličnih borbi u kojem valja izdvojiti sjajne nastupe bosanskohercegovačkih boksača. Rafael Pervan iz Čitluka savladao je Adnana Hadžihajdića iz Bijeljine, Čapljinac Boško Mišić je sigurnom izvedbom porazio Danijela Aranđelovića iz Srbije dok su posebno impresivni bili nastupi mostarskog boksača Elvisa Šendre koji je efektno i jako brzo slomio otpor Ivana Jakovljevića iz Srbije, dok je Edin Puhalo aka Iron Puki u prvoj rundi deklasirao mađarskog borca Matu Kristofa kojem je nekoliko minuta trebalo da uz ljekarsku intervenciju dođe do svijesti. 

Sve u svemu, mora se istaći kako je ovaj event bio jako dobro organiziran i zasigurno je bio jedan od boljih borilačkih događaja u našoj zemlji u posljednje vrijeme. 

Top Komentari

Zoilomas
*Odbranio*
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi