Samo on može ovako nešto: Nate Diaz hladnokrvno zapalio džoint pored čovjeka iz antidoping agencije

Jedinstven je

Samo on može ovako nešto: Nate Diaz hladnokrvno zapalio džoint pored čovjeka iz antidoping agencije

M. Šljivak

Legendarni MMA borac Nate Diaz (37) uskoro se vraća u oktagon.

Jedan od omiljenih boraca u svijetu mješovitih borilačkih vještima 10. septembra će na UFC 279 eventu imati obračun s neporaženom čečenskom zvijeri Khamzatom Chimaevom.

Diaz opušteno čeka meč koji bi mu mogao biti posljednji u karijeri. Oduvijek je važio za 'ludaka', ali ono što je uradio čovjeku iz Američke antidoping komisije (USADA) nešto je o čemu će se pričati.

Nate je dao jedan uzorak mokraće za analizu. Čovjek iz USAD-a zatražio je još jedan, ali Diaz je odlučio da se poigra s njim.

Zapalio je džoint (marihuana je dozvoljena u UFC-u), uključio je kameru i snimao je sve uživo što se dešava u njegovom domu, gdje ga je USADA zatekla pred ovaj meč.

Nesretni čovjek nije znao šta da radi. Pokušao je pobjeći iz kadra, ali Nate je jednostavno suviše lud da bi ga tek tako popustio.

Oglasi

"Ovaj čovjek neće da mi izađe iz kuće jer mu nisam dao dovoljno 'pišaćke'. Za*ebavam se s USADA-om već drugi dan. Dođi za šest sati i dat ću ti koliko treba", govori napušeni Diaz.

Naravno, ovaj potez Natea Diaza izazvao je veliku pažnju. Još jednom je pokazao zašto je 'najluđi među najluđim' i zašto je omiljen velikom broju MMA fanova.

Nažalost, borba protiv Chimaeva mogla bi biti posljednja u karijeri za 37-godišnjeg Diaza. Njemu ugovor s UFC-om ističe i teško da će se saradnja nastaviti.

Diaz je u profesionalnoj MMA karijeri odradio ukupno 33 meča i na omjeru je od 20-13.

Najveću pažnju svakako je izazvao obračunima s Conorom McGregorom s kojim je pravio haos i prije, a i tokom meča, a na kraju su obojica po jednom izašli podignutih ruku iz oktagona.

Top Komentari

MaDaj
Kakve veze ima trava sa dopingom?
4 0
Zalik
pišaćke?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi