Islam Makhachev je u velikoj gužvi udario čovjeka o čijem prebijanju mnogi sanjaju
Foto - Screenshot

Slavna gužva

Islam Makhachev je u velikoj gužvi udario čovjeka o čijem prebijanju mnogi sanjaju

M. Šljivak

Novi UFC-ov prvak lake kategorije Islam Makhachev poznat je po činjenici da uvijek 'čuva leđa' svom velikom prijatelju i sadašnjem treneru Khabibu Nurmagomedovu. Tako je bilo i u oktobru 2018. godine u haosu kojeg je The Eagle izazvao nakon meča s Conorom McGregorom, a Islam Makhachev udario je boksom čovjeka kojeg mnogi žele udariti.

Degestanski MMA borac Islam Makhachev (31) postao je prošlog vikenda novi UFC prvak lake kategorije nakon što je u Abu Dhabiju pobijedio Brazilca Charlesa Oliveiru prekidom u drugoj rundi.

Islam Makhachev pobjedom nad Oliveirom došao je do pojasa, baš kako je to predviđao njegov veliki prijatelj Khabib Nurmagomedov.

Khabib je nakon odlaska u penziju najavio da će Islam biti novi prvak svijeta. To se ostvarilo dvije godine kasnije i UFC pojas lake kategorije ponovo je stigao u Dagestan.

Islama i Khabiba prijateljstvo veže od malih nogu. Obojica su učenici Khabibovog oca Abdulmanapa Nurmagomedova koji je obojici pažljivo vodio karijere.

Sjajni borci su tokom godina postali kao braća. Uvijek su bili tu jedan za drugog, a tako je bilo i u oktobru 2018. godine kada je Khabib napravio haos u publici nakon pobjede nad Conorom McGregorom.

Oglasi

The Eagle je tad poletio prema Dillonu Danisu koji ga je vrijeđao iz publike. Islam je krenuo za njim i uspio je napraviti ono što je želja mnogima iz MMA svijeta.

Islam je Danisa žestoko pogodio u silnoj zbrci koja se dogodila, a Amerikanac se hvalio da je on uspio Khabiba udariti.

"Nije me dohvatio. Kad je skočio podigao je ruke i nije znao kako bi me udario. Mislio sam da će me udariti, ali je on imao neku blokadu. Udario sam ga desnom rukom, krenuo je prema meni i onda je dobio aperkat. Pokušao sam da mu uhvatim glavu, ali je pobjegao", priča Danis i dodaje:

"Khabib me nije dotakao, ja sam ga nekoliko puta dobro pogodio i potom je pobjegao. Sve se dogodilo brzo i nisam stigao da mu dohvatim glavu".

Dillon Danis je mnogima jedan od omraženijih boraca i mnogi bi ga se rado dočepali. Islamu je to pošlo za rukom i barem je jednom kako treba udario ovog čovjeka.

Oglasi

Najnovije vijesti