Cijeli svijet priča o Khabibu i palestinskoj zastavi
Foto - Screenshot

Oduševljenje

Cijeli svijet priča o Khabibu i palestinskoj zastavi

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov još je jednom pokazao kakav je čovjek i scena na UFC 280 eventu gdje je od navijača uzeo zastavu Palestine nešto je o čemu cijeli svijet priča. On je zastavu potom stavio oko vrata svog borca Belala Muhammeda koji je upisao pobjedu nad Seanom Bradyjem.

Khabib Nurmagomedov se nakon završetka borilačke karijere u potpunosti posvetio treniranju rođaka i prijatelja, a taj mu posao ide itekako dobro.

Islama Makhacheva je odveo do titule šampiona UFC-a u lakoj kategoriji, a krupnim koracima prema vrhu ide i 34-godišnji američki borac Belal Muhammad.

Belal već određeno vrijeme trenira s Khabibom. To mu se itekako isplaćuje, a jučer je tehničkim nokautom u drugoj rundi u Abu Dhabiju savladao Seana Bradyja.

Nakon izlaska iz oktagona i pobjeda desila se zanimljiva scena. Navijači Belala Muhammada mahali su zastavom Palestine, a Khabib je zatim odlučio da je preuzme i stavi oko vrata svog borca.

Oglasi

Belal Muhammad je čvrsto vezan za Palestinu. Njegovi roditelji su iz ove zemlje i on često javno izražava stavove podrške ovom narodu.

Ovaj 34-godišnji borac ima niz od sjajnih osam pobjede u velter kategoriji. S pravom se nada da bi uskoro mogao napasti titulu koju drži Leon Edwards.

Saradnja s Khabibom donijela mu je dodatni kvalitet. Pokazao je to u duelu s Bradyjem, gdje je bio poprilično dominantan.

Ostaje nam da vidimo hoće li dagestanski Orao odvesti i ovog borca do titule prvaka UFC-a.

Belal Muhammad je u karijeri odradio ukupno 26 borbi. Njih 22 je dobio, tri puta je poražen, a jedan meč (Leon Edwards) je proglašen kao no contest zbog udarca prstom u oko od strane Edwardsa.

Oglasi