Nestvarna snaga nove dagestanske mašine: Poigravanje s velikim šampionom nešto je o čemu se priča
Foto - Screenshot

Nestvarni Islam Makhachev

Nestvarna snaga nove dagestanske mašine: Poigravanje s velikim šampionom nešto je o čemu se priča

M. Šljivak

Dagestanski borci poznati su po zaista nevjerovatnim fizičkim sposobnostima.

U centar pažnje cijelog svijeta ovu državu u sklopu Rusije doveo je Khabib Nurmagomedov spektakularnim hrvačkim i sambo izvedbama u svojim MMA borbama.

Dagestanci su već odavno dominantni borci u MMA svijetu, a momak koji je u stopu pratio Khabiba u proteklim godinama je Islam Makhachev.

Nasljednik, kako ga naziva sam Khabib, 22. oktobra će imati priliku da osvoji pojas prvaka UFC-a u lakoj kategoriji kada će se u Abu Dhabiju u meču godine naći oči u oči s Charlesom Oliveirom.

I dok mnogi smatraju kako je Brazilac ima odgovor za borbu na podu, pojavio se snimak s treninga na kojem Islam uništava jednog od najboljih hrvača svijeta Magomedkhabiba Kadimagomedova.

Hrvački sparing između osvajača brojnih medalja u kategoriji do 74 i 79 kilograma, te olimpijskog viceprvaka iz Tokya i Islama Makhacheva, privukao je veliku pažnju.

Oglasi

Islam je u ovom pokazao zaista nestvarne vještine. Bacao je takvu mašinu kao što je Kadimagomedov bez ikakvih problema i najavio je da će Oliveira imati ozbiljan problem da odbrani sve njegove napade.

Makhachev je jedini čovjek koji je ikada uspio uzeti rundu Khabibu. Svjedok je trener Javier Mendez.

"Ne postoji borac koji mu je uspio uzeti rundu, čak ni na sparingu, niko osim jednog čovjeka - Islama Makhacheva. On je jedini čovjek kojem je to uspjelo. Ne govori Khabib uzalud da je njegov nasljednik", rekao je Mendez.

Ovaj 31-godišnji Dagestanac je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 23 borbe. Pobijedio je 22 puta uz jedan poraz iz 2015. godine tehničkim nokautom od Adriana Martinsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi