"Khabib je pred mojim očima izgubio rundu samo od jednog čovjeka"
Foto - Instagram

Čuveni trener tvrdi

"Khabib je pred mojim očima izgubio rundu samo od jednog čovjeka"

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov smatra se jednim od najvećih MMA boraca svih vremena.

Čudesni Dagestanac povukao se 2020. godine s omjerom 29-0, a potom se posvetio trenerskoj karijeri i vodi nekoliko zaista fenomenalnih boraca.

Među njima je i njegov veliki prijatelj Islam Makhachev. Ovaj momak će 22. oktobra u Abu Dhabiju imati šansu uzeti pojas prvaka lake kategorije u duelu protiv Charlesa Oliveire i veliki je favorit u ovom duelu.

Trener koji je vodio Khabiba godinama unzad Javier Mendez smatra da će Makhachev uzeti pojas, ali otkrio je i kako nikad niko osim njega pred njegovim očima nije uzeo rundu Khabibu na sparingu.

"Khabib je pred mojim očima još od 2012. godine odradio mnogo sparinga. Ne postoji borac koji mu je uspio uzeti rundu, čak ni na sparingu, niko osim jednog čovjeka - Islama Makhacheva", rekao je Mendez i dodaje:

Oglasi

"On je jedini čovjek koji je uspio uzeti runde Khabibu. Nikad ga niko nije pobijedio u kompletnom sparingu, ali Islam mu je uzeo runde. Ne govori Khabib uzalud koliko je Islam dobar i da je njegov nasljednik".

Na kraju je čuveni trener zaključio.

"Khabib ne govori stvari koje ne misli. Obojica imamo isto mišljenje kada je Islam u pitanju. Vrijeme je za njega, vrijeme je da pokaže svima ono što Khabib i ja odavno znamo, a to je kako je Islam Makhachev zaista najbolji".

Sjajni Makhachev je u karijeri odradio 23 borbe. Ima učinak od 22 pobjede i jednog poraza i to još iz 2015. godine kada ga je završio Adriano Martins i to vjerovatno i preranim sudijskim prekidom.

Od oktobra 2015. godine niko nije bio ni blizu da ga savladao, a vidjet ćemo hoće li to uspjeti Charlesu Oliveiri koji je pet godina neporažen i koji je u karijeri na omjeru 33-8-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi