Dagestanska zvijer i snimci koji lede krv u žilama: Kako pobijediti ovog čovjeka?
UFC prvak lake kategorije na dagestanskom minusu se priprema za prvu odbranu titule (Foto: Screenshot)

Nevjerovatni Islam Makhachev

Dagestanska zvijer i snimci koji lede krv u žilama: Kako pobijediti ovog čovjeka?

Midhat Šljivak

UFC prvak lake kategorije Islam Makhachev priprema se za prvu odbranu naslova koju će imati 12. februara u australskom gradu Perthu gdje ga čeka prvak perolake kategorije, domaći borac Alexander Volkanovski.

Islam Makhachev odavno je počeo pripreme za prvu odbranu naslova lake kategorije. Gostovat će u Australiji kod Alexa Volkanovskog koji pokušava uzeti još jedan pojas.

Makhachev je u ovom meču favorit. Spreman je za još jednu savršenu izvedbu, a čudesni Dagestanac je pokazao samo dio treninga u Dagestanu.

[twitter]https://twitter.com/FullCombat_/status/1611778312895864837[/twitter]

U dagestanskim planinama je odavno već debeli minus. To ne smeta Makhachevu koji je navikao na hladnoću i pokazao je kako je čvrst.

Izašao je na debeli minus, okupao se u ledenoj rijeci i snijegu i poručio je Volkanovskom: "Kakvo je vrijeme u Australiji? Ma, koga briga".

Oglasi

Makhachev će ovo biti 25. meč u karijeri u kojoj ima 23 pobjede i jedan poraz, a na drugoj strani je zaista čudesni Australac koji je već godinama dominantan u UFC-u.

Već tri godine Volkanovski drži pojas prvaka perolake kategorije, ne nazire se čovjek koji ga u ovoj kategoriji može zaustaviti, pa je odlučio napasti i pojas u kategoriji više.

Ovaj 34-godišnjak je u karijeri na omjeru od 34-1, a jedini poraz je upisao na početku karijere od izvjesnog Coreya Nelsona.

Apsolutni šok u cijelom svijetu: Ništa više neće biti isto u MMA sportu

Legendarni dagestanski borac Khabib Nurmagomedov (34) odlučio se potpuno povući iz MMA sporta. Odriče se posla treninga i vođenja promocije (EFC), te će se potpuno posvetiti porodici.

Legendarni Khabib Nurmagomedov odlučio se potpuno povući iz MMA sporta. Čuveni borac imao je u prethodne dvije godine ulogu trenera svojih rođaka i prijatelja, te je vodio vlastitu MMA promociju (EFC).

Oglasi

Međutim, očigledno se The Eagle zasitio svega. Ruski mediji javljaju da se Khabib odlučio potpuno povući iz MMA svijeta i s ovim procesom je već počeo.

Postojale su informacije kako se Khabib oprašta od MMA kako bi se posvetio politici. To međutim nije tačno, a razlog što definitivno napušta sport je porodica.

Dagestanska mašina želi se posvetiti porodici od koje je godinama zbog borbi i brojnih putovanja konstantno bio odvojen. Sada se želi posvetiti ženi i djeci i uživati s njima.

Khabib bi zvaničnu odluku trebao saopštiti u narednim danima i vjerovatno će mu borba Islama Makhacheva protiv Alexandera Volkanovskog biti posljednja koju će voditi kao trener.

Čuveni Dagestanac jedan je od najdominantnijih boraca koji su se ikada pojavili u MMA svijetu i jedan je od rijetkih koji u borbama nisu pretrpili nikakvu značajnu štetu.

The Eagle je u profesionalnoj karijeri odradio 29 borbi, svih 29 je pobijedio, a oprostio se u oktobru 2020. godine nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom.

Potom je započeo trenersku karijeru, te je osnovao vlastitu MMA promociju Eagle Fighting Championship. Išlo mu je dosta dobro, ali očigledno da je došlo do zasićenja.

Zbog brojnih putovanja ispaštala je porodica. Malo je vremena provodio sa suprugom i djecom, pa je odlučio ostaviti sve kako bi se samo njima posvetio.

Novca ima dovoljno da živi mirno. 'Težak' je oko 40 miliona dolara, ali ima i brojne biznise koji će mu omogućiti finu zaradu u budućnosti i apsolutno ne mora ništa da radi.

Top Komentari

Adnanos
Svaka cast!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi