"Islam Makhachev je lud što priča takve stvari, pa taj momak će ga rastrgati"
Foto - Instagram

DC uvjeren da Islam nema šanse

"Islam Makhachev je lud što priča takve stvari, pa taj momak će ga rastrgati"

Midhat Šljivak

Legendarni MMA teškaš Daniel Cormier smatra kako UFC prvak lake kategorije Islam Makhachev ne bi imao šta da traži u hrvačkom meču protiv šestostrukog prvaka svijeta Amerikanca Jordana Burroughsa.

Islam Makhachev trenutno važi za jednog od najboljih MMA boraca svijeta. Posebno impresivna je njegova borba na parteru, a prije nekoliko mjeseci je govorio kako ne bi imao problema protiv jednog od najboljih hrvača svih vremena.

"Trebali bismo dovesti nekog vrhunskog hrvača u AKA (dvorana). Jordan Burroughs bi bio dobar matchup", rekao je tada Islam Makhachev, a to je izazvalo nevjericu kod Daniela Cormiera.

Nakon nekoliko mjeseci kasnije Cormier i dalje nije previše uvjeren da bi Islam imao ikakve šanse protiv fenomenalnog Burroughsa.

"Makhacheva je teško rušiti, ali lud je ako misli da može parirati Jordanu Burroughu i takvim momcima. Pa, on bi ga rastrgao. Ne zanima me koliko je dobar u MMA hrvanju, ali Islam ne bi dobio Jordana Burroughsa", rekao je Cormier.

Oglasi

Ipak, DC je uvjeren kako je Islam nedodirljiv za sve borce lake kategorije.

"On je veoma dobar hrvač i na putu je da postane itekako dominantan šampion. Njegova era dolazi", govori DC.

Islam Makhachev je prethodnog vikenda uzeo pojas prvaka lake kategorije u Abu Dhabiju pobjedom nad sjajnim Brazilcem Charlesom Oliveirom.

Prva odbrana pojasa mogla bi se dogoditi već u februaru i to u Australiji protiv domaćeg borca Alexandera Volkanovskog.

Jordan Burroughs je šestostruki prvak svijeta u hrvanju u kategoriji do 74 i 79 kilograma, a nedavno je zlato odbranio na Svjetskom prvenstvu u Beogradu.

Također, osvojio je zlato na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine i u karijeri je na omjeru od 223 pobjede i samo 15 poraza.

Top Komentari

Realno01
Samo Sambo bato,ove Jiu Jitse i ta sminkanja nista
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi