Nikad se ne kladi protiv dagestanske zvijeri jer jednostavno ćeš izgubiti
Dagestanski borci su kao braća, posebno oni koji su trenirali u dvorani Abdulmanapa Nurmagomedova (Foto: Screenshot)

Islam i ekipa su čudesni

Nikad se ne kladi protiv dagestanske zvijeri jer jednostavno ćeš izgubiti

Midhat Šljivak

UFC prvak lake kategorije Islam Makhachev (31) u oktagonu je prava zvijer, ali van njega je izuzetan čovjek koji je odrastao uz Khabiba i njegovog oca Abdulmanapa Nurmagomedova. Ekipa koja je s njim je fizički veoma opasna, ali uvijek su nasmijani i često se izuzetno dobro zabavljaju. Dokaz je snimak koji se nedavno pojavio.

Islam Makhachev trenutno je jedan od najboljih boraca lake kategorije UFC-a. Fenomenalni Dagestanac u oktagonu je zvijer, a van njega je izuzetan čovjek.

S njegovom dagestanskom ekipom uvijek je veoma zabavno. Često padnu i zanimljive opklade, a kazna za gubitnika su sklekovi.

Na snimku koji se pojavio Islam i prvak Bellatora Usman Nurmagomedov su imali jednostavan dogovor. Ako Makhachev iz automobila ubaci papirić u kantu na parkingu, Usman će odraditi 40 sklekova.

"Garantujem da ćeš promašiti. Uradit ću 40 sklekova ako pogodiš", riječi su Usmana Nurmagomedova.

Preciznost je Islamu jača strana. Ubacio je papir bez koske u kantu, a zatim je Usman morao izaći i odraditi ono što je obećao. Imao je poruku:

Oglasi

"Više se nikad neću kladiti s tobom", rekao je Usman.

Ovo je još jedan dokaz da nikakve ljubomore nema između dagestanskih boraca koji dolaze iz iste dvorane. Svi se drže zajedno, treniraju i svako čeka svoj red za pojavu na velikoj sceni.

Dosta zasluga za to ima Abdulmanap Nurmagomedov. Odgajao je sve borce kao i svog Khabiba kojeg nije izdvajao od ostalih.

Nakon njegove smrti Khabib je odlučio okončati karijeru i prepustiti tron svojim nasljednicima. Islama je doveo do pojasa UFC prvaka lake kategorije, a Usmana do pojasa u Bellatoru.

Za Usmana se tvrdi da je najbolji od najboljih iz porodice Nurmagomedov. On pored fenomenalnog hrvanja ima i izuzetnu moć nokauta i očekuje se da u budućnosti upravo on bude nasljednik Islama na tronu UFC-a.

Makhachev je u karijeri doživio samo jedan poraz uz 25 pobjeda, a Usmana još niko nikad nije uspio ozbiljno ugroziti i ima savršen omjer od 17-0.

Najnovije vijesti