Šampion brutalnom fotografijom prešao sve granice: "Sretno Valentinovo"
Foto - Instagram

Prozvao Jona Jonesa

Šampion brutalnom fotografijom prešao sve granice: "Sretno Valentinovo"

Midhat Šljivak

UFC šampion srednje kategorije Israel Adesanya na brutalan način je prozvao nekadašnjeg šampiona poluteške kategorije Jona Jonesa.

Adesanya je odlučio iskoristiti Jonesov nedavni napad na djevojku i provocirao ga je na Dan zaljubljenih. Mnogi smatraju da je prešao sve granice ovom objavom.

Na fotografiji je prikazan borac koji stavlja bandaže na ruke uz tekst da Jon pakuje poklon za Valentinovo svojoj zaručnici.

Šampion srednje kategorije tako je još jednom prozvao već odavno neaktivnog Jonesa, koji bi navodno uskoro trebao debitovati u teškoj kategoriji.

To bi značilo da bi Adesanya i on bili udaljeni dvije kategorije i do međusobnog obračuna bi jako teško došlo.

Oglasi

Za sada je 'obračun' ovog dvojca samo verbalni. Takvi obračuni su bili veoma česti, ali ko zna, možda nekad u budućnosti dođe i do borbe, iako su šanse za to veoma male.

Čečenska mašina prijeti šampionu: "Ubit ću ga u prvoj rundi"

Israel Adesanya odbranio je titulu UFC prvaka srednje kategorije pobjedom nad Robertom Whittakerom.

Adesanya je još jednom pokazao da je trenutno broj jedan u ovoj kategoriji, ali na njegov tron žele mnogi 'gladni' borci.

Među njima je i čečenska mašina Khamzat Chimaev. On nije impresioniran onim što je vidio od Adesanye i vjeruje kako bi ga lagano završio.

"On je za mene lagan posao. Hrvanje mu je nula i ubit ću ga u prvoj rundi", poručio je Chimaev.

Khamzat Chimaev je trenutno na omjeru od 10-0 u profesionalnoj MMA karijeri, a radio je borbe u velteru i srednjoj kategoriji.

Adesanya je s druge strane na omjeru od 22-1. Jedini poraz doživio je od Jana Blachowitcza u pokušaju da osvoji titulu poluteške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi