"Ja bih se za 10 miliona dolara borio protiv medvjeda"
Foto - Instagram

Boser o Jonesovim zahtjevima

"Ja bih se za 10 miliona dolara borio protiv medvjeda"

Midhat Šljivak

Obračun za UFC prvaka teške kategorije između Francisa Ngannoua i Jona Jonesa za sada nije ni blizu realizacije.

Šef najveće MMA promocije na svijetu Dana White saopštio je kako Jones traži garantovanih 30 miliona dolara i da od borbe neće biti ništa.

"Jones želi garantovanih 30 miliona dolara, ali to tako ne funkcioniše. Svi ovi momci imaju procenat od prodaje TV prijenosa. Tako se vodi ovaj posao i tako se sprječava bankrot", poručio je White i dodao je da će se protiv Ngannoua za titulu boriti Derrick Lewis.

Jones je ubrzo reagovao i istakao je da nije tačno da je igdje spomenuo cifru od 30 miliona dolara, ali je u ranijim istupima istakao da želi veću cifru od 10 miliona.

Kompletnu situaciju oko ove borbe komentarisao je i UFC-ov teškaš, Kanađanin Tanner Boser, koji ističe da bi se borio sa medvjedom za tu cifru.

"Čuo sam da govori kako cira između osam i deset miliona nedovoljna. Nisam u poziciji da nešto govorim, jer koga briga šta ja mislim, ali za tu cifru bih se borio sa grizlijem", rekao je Boser.

Za njega nema dileme da je borba Ngannou - Jones nešto najveće što UFC može napraviti.

"To je vjerovatno najveća borba koja se trenutno može organizoati. Nema veće. Mislim da UFC zbog novca taktizira, ali tu borbu će htjeti svi pogledati", rekao je Boser.

Vidjet ćemo hoće li na kraju UFC postići dogovor sa Jonesom, no za sada situacija nije baš najbolja i teško da ćemo gledati borbu sa Ngannouom

Jones se uveliko sprema za debi u teškoj kategoriji. Izgleda zaista odlično i vidjet ćemo kada će ponovo ući u oktagon.

Top Komentari

Sejo1979
Zna Jones sta njega ceka ako ce vec dobit velike batine i prvi KO u karijeri onda ce to debelo naplatit ja licno mislim da on buba cifre jer jednostavno nesmije izaci ispred ovog monstruma Francis tip je bijo opasan i prije titule ali je sad nacuijo da se hrva da brani napad hrvanja toje najbolje osjetijo Stipe Miocic zato je i izgubijo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi