Adesanya odbranio titulu UFC prvaka, moćni 'Bam Bam' uspavao 'Crnu zvijer'
Foto - Screenshot

UFC 271

Adesanya odbranio titulu UFC prvaka, moćni 'Bam Bam' uspavao 'Crnu zvijer'

M. Šljivak

Israel Adesanya odbranio je pojas UFC prvaka srednje kategorije nakon što je na UFC 271 savladao Roberta Whittakera jednoglasnom odlukom sudija (48-47, 48-47, 49-46).

"The Last Stylebender" je do četvrte odbrane titule došao nakon poprilično dosadne borbe koja nije ponudila vrhunsku akciju.

Adesanya je uglavnom kontrolisao sredinu ringa uz tek nekoliko pokušaja rušenja od strane Whittakera, ali što mu nije uspijevalo.

Fanovi su ostali razočarani, a na kraju su sudije presudile u korist šampiona koji je tako ostao na tronu.

Novi izazivač šampiona vjerovatno će biti Jared Cannonier koji je tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao Dereka Brunsona.

Oglasi

Brunson dobro ulazi u meč, uzdrmao je Cannoniera u prvoj rundi, ali Jared se vraća i zatim nokautira protivnika u drugoj rundi i vjerovatno je tako došao do borbe za pojas s Adesanyom. Pogledajte OVDJE.

Tai Tuivasa došao je do najveće pobjede u karijeri. On je u drugoj rundi uspavao 'Crnu zvijer' Derricka Lewisa. Pogledajte OVDJE.

Prije nokauta oba borca su pogodila nekoliko opasnih udaraca. Ipak, lakat 'Bam Bama' sjeo je na bradu Lewisa i uspavao ga je.

Tuivasa je tako krenuo prema samom vrhu teške kategorije i neće biti iznenađenje ako uskoro dobije borbu za pojas.

Top Komentari

Irriducibilli
Bravo Izzy, zasluzeno. Ko god hoce da bude sampion mora pokazati duplo vise od trenutnog prvaka. Robert nije bio ni blizu....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi