Kontroverzni YouTuber nokautirao maskotu Houston Rocketsa na NBA utakmici

Jake Paul ponovo u centru pažnje

Kontroverzni YouTuber nokautirao maskotu Houston Rocketsa na NBA utakmici

E. Čaušević

Kontroverzni YouTuber, Jake Paul, ponovo se našao u centru pažnje američkih medija.

Paul je postao poznat prije desetak godina zbog svojih videa na YouTubeu zbog čeka je postao milioner, a prije nekoliko godina odlučio se baviti borilačkim sportom.

On je odradio u ringu nekoliko borbi i upisao pobjede, a nedavno je čak izazvao legendarnog Mikea Tysona da uđu u ring.

Paul je ponovo u centru pažnje američke javnosti nakon što je napravio skandal na NBA utakmici. Naime, on je bio na NBA meču Houston Rocketsa, a onda mu je prišla maskota ovog tima.

Maskota je imala rukavice na rukama i provocirala Paula, a on ju je jednim udarcem u glavu nokautirao.

Naravno, jasno je da je sve to bilo iscenirano i ranije dogovoreno, ali je Paul iskoristio priliku da ponovo napravi nešto o čemu će mnogi mediji pisati danima.

On na svom YouTube kanalu ima preko 20 miliona pretplatnika i mjesečno zarađuje ogroman novac. Amerikanac se trenutno može pohvaliti omjerom 4-0 u profesionalnom boksu i, između ostalog, dvije pobjede protiv Tyrona Woodleya, bivšeg UFC prvaka u poluteškoj kategoriji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi